Profesor Kočović objavio frapantnu prognozu: Za 6 dana sa koronom će se desiti nešto veoma važno

Autor: Blic, Republika

Vesti

07.09.2020

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da Srbija trenutno ima najbolju epidemiološku situaciju u regionu kada je reč o korona virusu, potvrđuje i najnovija grafika profesora Petra Kočovića, čije proračune i predviđanja proteklih meseci svi pomno prate.

RepublikaFoto: printscreen/TV Happy
Petar Kočović

Broj novih potvrđenih slučajeva u Srbiji prethodnih dana je na klackalici, ali ne prelazi dvocifreni iznos i ima tendencije ka daljem smanjenju. Prema zvaničnim podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), koje je profesor Kočović grafički prikazao, za prethodnih 14 dana Srbija u odnosu na region ima ubedljivo najmanji broj zaraženih na 100.000 stanovnika. Samo 19.

Porast broja zaraženih, u odnosu na raniji period, beleži Crna Gora, koja je u protekle dve nedelje imala 155 novih slučajeva na 100.000 stanovnika, ali treba uzeti u obzir i to da ova država ima najmanji broj stanovnika u regionu. Slovenija ima 25 novoobolelih na 100.000, a Mađarska 23. Sličan broj potvrđenih slučajeva na 100.000 za period od 14 dana imaju Bugarska (26) i Grčka (23).

 

Kada je reč o najvažnojoj kategoriji, to jest, o onim državama u kojima je zabeleženo smanjenje broja novozaraženih u odnosu na prethodni period tu je BiH koja beleži 99 slučajeva na 100.000 stanovnika, zatim Rumunija (84), Severna Makedonija (70), dok je u Albaniji broj pozitivnih na 100.000 za protekle dve nedelje 65.

Dakle, ono što je za nas važno jeste da je Srbija u poređenju sa ostalima u najboljoj situacji. U našoj zamlji je, prema podacima od protekle dve nedelje, 19 novozaraženih na 100.000 stanovnika.

Bliži se kraj drugog talasa

Još jedan proračun koji je predstavio profesor Kočović zajedno sa svojim timom, a uređen je prema Gausovoj raspodeli, odnosi se na kraj drugog talasa.

Srbija je i tu u jako dobroj poziciji, jer prema grafici profesora kraj drugog talasa nas očekuje 13. septembra, odnosno za samo šest dana.

Najlošije predviđanje, kada je reč o završetku drugog talasa u zemljama u regionu odnosi se na Hrvatsku, gde će prema njegovim proračunima kraj uslediti 26. januara naredne godine.

 

Kraj drugog talasa u susednoj BiH predviđa devetog, a u Crnoj Gori 30. oktobar. Takođe, prema njegovim proračunima u Albaniji bi to trebalo da bude 17. novembra, a u Severnoj Makedoniji 4. decembra.

Podsećamo, ovaj srpski inženjer i njegov tim koriste najsavremenije matematičke modele za prognoze kretanje pandemije korona virusa, ne samo u Srbiji, nego i u celom svetu. Tako je profesor i ranije objavljivao proračune, te je objasnio i zašto ne možemo u Grčku na letovanje, ali je i najavio treći talas virusa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading