Najbolesniji tekst koji ćete pročitati u poslednjih godinu dana: Milov fašistički "Danas" Srbe uporedio sa Al Kaidom i nazvao kleronacionalistima

Autor: A. A.

Vesti

06.09.2020

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fašistički list "Danas" koji otvoreno pokazuje mržnju prema SNS-u i Aleksandru Vučiću, ovog puta je tekstom koji je objavio na svom portalu otišao korak dalje, gde kada se pročita na trenutak može da se pomisli da je neki antisrpski, antipravoslavni anti svemu onome što ima veze sa Srbijom i srpskim narodom. Čini si da ovaj medij debelo stoji pod palicom predsednika Crne Gore Mila Đukanovića koji je nedavno doživeo politički debakl u istoriji, a kod koga je nakon godina njegove vladavina, narod ustao i legitimnim putem rekao "DOSTA"! No, bilo kako bilo upravo zbog toga Milo i njegovi poslušnici ne prestaju sa udarima na Srbiju i Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ/Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Gomila domaćih izdajnika se prolamala s godinama, od 90-ih pa na ovamo. Iako su mnogi želeli da Srbiju raskomadaju na najsitnije delove, oni koji su bili prvi na liniji napada su upravo oni i slični onima koji ovakve tekstove pišu, a obraza imaju da se nazovu "srpskim medij". 

Kada se razum pomeša sa logikom krajnje je vreme da se stavi prst na čelo i zapita kome pripadamo i za koga u stvari navijamo i radimo.

Već mesecima unazad vrši se neverovatna presija na predsednika Srbije Aleksandra Vučića te se svakodnevno nalazi na udarima opozicije i onih koji misle da politika koju on sprovodi nije ispravna.

Kritike i napadi su toliko učestali do te mera da ovakvi napadi ne dolaze ni od Albanca sa kojima Srbija već duži niz godina vodi politički spor oko južne Srpske pokrajne "Kosovo", zbog koje je u petak u Vašingtonu potpisan istorijski ekonomski sporazum ali ne i priznanje nezavisnosti koje Albanci silno žele ali ga neće dobiti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Mada, reklo bi se ne toliko koliko domaći izdajnici koji su se kamuflirali pod jagnjećom kožom uz izgovor "mi smo za mir i prospreitet" i to dok su predsednika Vučića napadali, pretili vešalima, ubistvom dece, nazivali izdajnikom itd. 

Iako se Srbija kao ni njen predsednik Aleksandar Vučić nije mešala u unutrašnja politička pitanja Crne Gore kao ostale zemlje regiona a među kojima su Albanija, BIH pa i Hrvatska. Oni kojima je pobeda naroda trn u oku pokušavaju da nezadovoljstvo istresu na Aleksandru Vučiću a za svoj neuspeh okrive Srbiju.

Portal "Danas" i njegov novinar Aleksej Kišjuhas su napisalii objavili tekst kome se svakom normalnom čoveku prevrne utroba kada vidi šta u njemu piše.

U tekstu koji je ovaj mediji objavio između ostalog stoji:

- Čemu se radujemo? Političkom pravoslavlju, po ugledu na politički islam Al Kaide? Pravoslavnoj republici ili džamahiriji na Balkanu? Proslavljamo li to Rista Radovića kao novog crnogorskog premijera? Pošto je najveća opoziciona koalicija, već u izbornoj noći, potrčala da mu iscmače ruku? Uspehu koalicije koja je celu tu gužvu nazvala pobjedom Svetog Vasilija Ostroškog? Koja skandira „Nema Mila, nema Tita, vladika se ođe pita?" Radujemo li se antisemitizmu ajatolaha Amfilohija, koji o grehu moderne, građanske i evropske Crne Gore govori kao o grehu Jevreja koji su razapeli Hrista? Ili se pak radujemo izbornoj pobedi Andrije Mandića koji je svoje pristalice pozvao u sveti rat ili džihad, rečima „Budite Hristovi vojnici i budite spremni“? Krivokapića koji je naveo da „iza učesnika litija stoji ambasada Isusa Hrista“? - 

Foto: Printscreen/www.danas.rs
Delovi sramnog teksta

- Čemu se radujemo? Činjenici da Srpska pravoslavna crkva, ukoliko joj nešto nije po interesnoj i lukrativnoj volji, može da sruši vlast u zemlji? Jer u kontekstu razorenih demokratskih institucija, jedino SPC poseduje i čvrstu organizaciju i parapolitičku logistiku? Milo Đukanović već je hrabro ugušio jedan državni udar, nakon što je odvažno okrenuo leđa Rusiji i učlanio Crnu Goru u NATO. - 

- Čemu se radujemo? Budimo iskreni. Ne radujemo se mi rušenju balkanskog diktatora, tajkuna i mafijaša, već rušenju balkanskog režima koji je odlučno preokrenuo svoju zemlju ka Zapadu. Radujemo se sopstvenom nacionalizmu, narodnjaštvu, pa i teritorijalnim pretenzijama.

Hoćemo li se onda radovati i tenkovima na putu ka Nikšiću, kao što jesmo i onima na putu ka Vukovaru, a sve u ime odbrane naroda, nejači i svetinja – kalibrom od 125 milimetara? Šta slavimo? Izborni uspeh kleronacionalista? Ili svoju materijalnu i duhovnu zaostalost, bedu i gologuziju? Čemu se radujemo? I šta to govori o nama? - 

- Čemu se radujemo? Obnovi četništva u Crnoj Gori? Spomenuti Mandić proglašen je za četničkog vojvodu 2016, a slavljenici su Bošnjacima u Pljevljima već vikali Turci, selite se odavde. Da li se to radujemo povampirenju crnogorskog četništva Pavla Đurišića, notornog saradnika fašista, čiji su četnički odredi u februaru 1943. izvršili pokolj nad oko 9.200 muslimana iz Bijelog Polja, Pljevalja, Priboja, Čajniča i Foče (od čega su 8.000 bili žene, starci i deca)? - 

Foto: Printscreen/www.danas.rs
Delovi sramnog teksta

Zato kažemo da bi gospoda iz "Danas" trebalo da stavi prst na čelo i da se zapita ko je u stvari izdajnik, zločinac i diktator?! 

Onaj koji vlada 30 godina? Onaj koji želi da uništi crkve, zabrani pravoslavlje? Onaj koji želi da protera narod? Onaj koji svoje dojučerašnje sunarodnike danas naziva fašistima, okupatorima? 

Ili onaj koji se bori za svoju zemlju, koji ne dozvoljava komadanje svoje zemlje? Onaj koji ne proteruje već pruža utočište? Onaj koji priznaje svoje greške  i radi na njima da ih popravi? Onaj koji se zalaže za mir i stabilnost dok drugi raspiruju ratnohušačku vatru? 

Onaj koji pruža prvi i svima ruku pomirenja!

Ceo sramni tekst pročitajte ovde!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading