POTVRĐENO! U kragujevačku školu ušla korona, DEVOJČICA POZITIVNA NA VIRUS

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.09.2020

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavu u osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Kragujevcu 1. septembra pohađala je učenica kod koje je potvrđen koronavirus, izjavio je direktor škole Bojan Konatar

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

- Reč je o još jednom neodgovornom ponašanju roditelja - rekao je Konatar za RTS i objasnio da su roditelji poslali dete u školu iako su znali da je bila u kontaktu sa osobom koja je zaražena koronavirusom.

Prema njegovim rečima, učenica šestog razreda bila je na nastavi prvog dana školske godine sa svojom sestrom, a majka ih je 1.septembra uveče odvela na testiranje.


Posle tog dana, devojčice nisu dolazile u školu i obe su u izolaciji.

Na sreću, naša zaražena učenica nema nikakve simptome i oseća se dobro. Mi smo detaljno dezinfikovali učionicu u kojoj je ona bila, a svi učenici iz tog odeljenja, prema instrukcijama koje smo dobili iz Instituta, moraće konstantno da nose maske i imaju pojačani nadzor i mere lične higijene, kaže Konatar.

Direktor dodaje da su zaražena učenica i njena sestra bliznakinja 1. septembra nosile zaštitnu masku, kao i svi učenici u tom odeljenju. Posle potvrđenog virusa, navodi on, Institut je dao preporuke da se nastava u toj grupi i dalje realizuje, ali uz pojačane preventivne mere.

Po preporuci Instituta za javno zdravlje škola je dezinfikovala učionicu u kojoj su tog dana boravili učenici i svima iz tog razreda naloženo je da sve vreme nose maske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading