Oglasio se Zaštitnik građana povodom pokretanja postupka u slučaju dolaska zaraženog učenika na nastavu

Autor:

Vesti

03.09.2020

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana zatražio je od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Gradskog centra za socijalni rad i Osnovne škole "Braća Jerković" u Beogradu da ga zarad zaštite najboljeg interesa deteta obaveste o svim okolnostima, ali i merama i aktivnostima koje će preduzeti povodom slučaja učenika koji je prvog dana na nastavu došao zaražen koronavirusom.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zoran Pašalić

Zaštitnik građana je iz medija saznao da je u ovu beogradsku školu prvog dana tekuće školske godine došao učenik za koga je kasnije utvrđeno da je pozitivan na koronavirus i da se škola sa tim činjenicama obratila nadležnom centru za socijalni rad. 

U postupku pokrenutom po sopstvenoj inicijativi zbog postojanja mogućnosti ugrožavanja ili povrede prava i najboljeg interesa deteta, Zaštitnik građana od nadležnog ministarstva traži da ga u roku od 15 dana obavesti o ishodu postupka koji je pokrenulo nad školom i o merama i aktivnostima koje će dalje preduzeti. 

 

Istovremeno, Zaštitnik građana od Gradskog centra za socijalni rad i od škole „Braća Jerković“ traži da ga u istom roku obaveste o svim relevantnim činjenicama i okolnostima vezanim za medijske navode i planiranim merama i aktivnostima koje će preduzeti u konkretnom slučaju. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading