Odlazak u bioskop će od 1. septembra izgledati OVAKO!

Autor: RTS, Republika

Vesti

29.08.2020

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na odlazak u pozorište, bioskop, koncert u kulturnoj instituciji, još malo ćemo pričekati. Pripreme za posetioce neki su započeli, mnogi privode kraju. Bioskopi počinju da rade 1. septembra, pozorišta - kako koje, uglavnom do sredine septembra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

I dok jedni jedva čekaju da odu i pogledaju film ili predstavu, drugi će ostati na distanci sa ustanovama kulture dok se epidemija ne odjavi, piše RTS.

Rizik je manji uz pravila - u bioskop nećemo moći bez maske. U sali između posetilaca po jedno prazno mesto. Bliže će moći da sede parovi, porodice, grupe koje dođu zajedno.

- Plan je da se pre samog otvaranja dezinfikuju sve površine, a onda samim tim i između projekcija, na dnevnom nivou. Naše već redovno održavanje klima je tako napravljeno da se filteri menjaju na čestom nivou i da se uopšte klima koristi na taj način da se dovodi svež vazduh i od spolja - objašnjava za RTS Aleksandra Garić ispred "Sinepleks bioskopa".

 

 

 

A sa balkona Narodnog pozorišta umetnici će dramom, operom i baletom 29. avgusta pozvati prolaznike na ponovno druženje od 9. septembra.

Na ulazu će se meriti temperatura, dobijati uputstva o ponašanju, maska i fizička distanca su obavezne, predstave neće imati pauzu, a i izlazak iz sale biće kontrolsan, da se ne bi stvarale gužve.

- Sa Gradom smo razgovarali o testiranju trupa, članova jednog izvođenja predstave. Mi imamo dogovor da će biti testiranja i samo čekamo da nas obaveste koje su ambulante za nas određene - navodi za RTS upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić.

- Nije planirano testiranje glumaca jer zamislite sada vi kada bi svi tražili testiranje, svaki učesnik mora da meri sam sebi temperaturu svaki dan, a posebno pred sam nastup. Daleko je važniji pregled nego sam test - smatra epidemiolog Predrag Kon.

Doktor Kon kaže da se iz ugla epidemijske situacije, možda i ranije moglo razmišljati o otvaranju kulture za publiku, ali da donedavno takvih zahteva nije bilo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading