Tepavčevićeva: Mere koje smo uveli su imale pozitivan uticaj, situacija u Srbiji bolja nego u okruženju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.08.2020

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Epidemiološka situacija u okruženju razmatra se na dnevnom nivou i Srbija je sada jedna od zemalja sa mnogo povoljnijom situacijom", izjavila je epidemiolog i član Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti uvođenja karantina za one koji se vraćaju sa odmora, ona je za TV Prva rekla da se nije mnogo toga promenilo u odnosu na period kad su donete mere koje sada važe, ali je istakla da se pokazalo da su mere koje su donete imale efekta jer je u zemljama za koje je Srbija uvela obavezan test na koronavirus zabeležen porast broja zaraženih.

Kisić Tepavčevićeva je istakla da je odlazak u svaku od zemalja koje imaju lošiju epidemiološku situaciju rizik za unos infekcije.

Ona je apelovala na sve građane koji odlaze u te zemlje da i tamo poštuju sve mere, a da kad se vrate naredne dve nedelje budu posebno obazrivi.

- Mnogo je značajnije da se ponašamo odgovorno i savesno i kad odlazimo i kad se vraćamo - rekla je Kisić Tepavčevićeva.

Blic je ranije javio da Krizni štab zadužen za borbu protiv koronavirusa danas odlučuje koje će mere biti pooštrene, a da se razmatra i opcija uvođenja karantina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading