PROIZVODNJA "SPUTNJIKA V" U SRBIJI? Bocan-Harčenko otkriva da li će se ruska vakcina PRAVITI i kod nas

Autor:

Vesti

23.08.2020

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Više od 20 zemalja je pokazalo interes za kupovinu i saradnju u proizvodnji vakcine protiv koronavirusa", izjavio je Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Bocan-Harčenko

Zasad je, kako navodi, nemoguće precizirati kada bi Srbija mogla da dobije ovu vakcinu.

- Za nas je prioritet da najpre zadovoljimo potrebe za vakcinom unutar Rusije - kaže Bocan-Harčenko za "Kurir".

Po njegovim rečima, Rusi su spremni za aktivnu i brzu saradnju kad je u pitanju njena proizvodnja van njihove zemlje, što potencijalno otvara mogućnost da se ona pravi i u Srbiji.

- Ovih dana ćemo imati sastanak s predstavnicima rukovodstva Srbije i tu ćemo izneti svoje stavove, šta je sve neophodno... Srpske institucije mogu da uspostave kontakt s Ruskim fondom direktnih investicija, koji je čelna institucija u ovom poslu, i na osnovu toga saznaćemo kada će i da li će to biti moguće - poručuje Bocan-Harčenko i dodaje da je "to stvar stručnih razgovora".

Ambasador podvlači da bi se takva saradnja u globalnom pitanju uklapala u nivo i sveobuhvatnost saradnje Srbije i Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading