(FOTO) Iz bolničke postelje kod Svete Petke

Autor:

Vesti

27.10.2017

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravoslavni vernici danas slave Svetu Petku, a na hiljade ljudi od jutros pohodi njenu svetinju na Kalemegdanu. Došli su iz cele Srbije, Kruševca, Smedereva, Boljevca, a red je počeo da se formira još od ponoći. Redovi su na sve strane za ulazak u kapelu i vodu sa česme ispred crkve jer se veruje da je ona izgrađena na izvoru lekovite vode.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ankica: Ova zaštitnica već mi je pomogla pre pet godina

Ankica Krstić (52) došla je jutros u jedan sat, i to iz bolnice.

- Pre dva dana sam imala operaciju kičme na Banjici. Rekla sam im da me puste zbog Svete Petke. Otišla sam samo do kuće u Surdulicu, pošla sinoć i stigla oko jedan. Već deset godina trpim bolove, imala sam povredu tri pršljena, samo mi molitva Svetoj Petki pomaže da izdržim. Lekari su mi rekli: "Gde ćeš, ženo, samo što si operisana!", ali ja sam morala da dođem - priča Ankica.

Kako ističe, ova zaštitnica već joj je pomogla pre pet godina.

- Unuk je odmah po rođenju zaradio neku bakteriju, bio je tri meseca u bolnici, nije bilo naivno. Svaki dan sam joj se molila i uslišila je moje molitve. Danas unuk ima pet godina i zdrav je momak - kaže Ankica i nada se ozdravljenju.  

RepublikaFoto: ST/J. JOKANOVIĆ
Slobodanka Apostolovski

- Već 50 godina dolazim ovde na praznik. Sveta Petka je moja zaštitnica, rođena sam dva dana posle praznika. Kad god putujem, nosim njenu ikonu pored srca, a oko vrata nosim privezak sa njenim likom. Nema tog zdravstvenog problema koji Sveta Petka nije rešila. Baš sam imala problem sa kolenima, pomolila sam se i bolovi su nestali - kaže Slobodanka Apostolovski.

Sveta Petka je kod Srba veoma poštovana svetiteljka. Smatra se zaštitnicom žena, kao i čuvarkom siromašnih i bolesnih, pa joj se posebno obraćaju žene svih vera i nacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading