Beba heroj preminule porodilje iz Vranja nije više na respiratoru, tata Branislav čeka da ga uzme u naručje

Autor: Novosti, Republika

Vesti

22.08.2020

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beba heroj iz Vranja, čija majka je dan nakon porođaja izgubila bitku sa koronom, skinuta je sa respiratora.

RepublikaFoto: facebook.com/BranislavIvanovic
Branislav sa pokojnom ženom

Brankica Ivanović (34), majka dečaka, velikog borca, preminula je u niškom Kliničkom centru, nakon duge borbe i nedelja provedenih na respiratoru, dan pošto su je lekari, 27. jula, porodili carskim rezom.

Dečak je rođen u sedmom mesecu trudnoće, sa svega 920 grama, i odmah je stavljen u inkubator i na respirator. Test je pokazao da je negativan na koronu. Svaki od 25 dana njegovog života bio je teška borba, koja još nije gotova, ali su lekari uspeli da stabilizuju njegovo stanje tako da sada može samostalno da diše. Otac Branislav Ivanović dao mu je ime Aleksandar, verujući da bi se i njegovoj preminuloj supruzi ono dopalo.

 

U porodici Ivanović u Vranju u isto vreme raduju se i strepe, zbog Aleksandra, i tuguju zbog Brankice, koja je sahranjena 30. jula u rodnom Kumanovu. Obradovala ih je vest da je dečak skinut sa respiratora i diše samostalno, ali kako pričaju njihovi rođaci i poznanici, tuga za prerano preminulom porodiljom i strah ne dozvoljavaju im da se raduju.

- Mi znamo da je beba bolje. Svi strepimo, sin je jedino što Branislava može vratiti u život. Trenutno ga je tuga savladala i svi se nadamo da će mu dolazak dečaka pomoći da se izbori. Potvrda da beba nije imala kovid je bila prva lepa vest nakon sahrane - priča, za "Novosti", rođak porodice.

Prema saznanjima najbližih, beba je još mala, kilaža varira, čas doda, čas izgubi koji gram.

Lekari KC Niš i dalje danonoćno brinu o malom Aleksandru, kome će biti potrebno još vremena i terapije da sasvim ojača.

RepublikaFoto: facebook.com/BranislavIvanovic

Dr Slavković: Situacija se razvija u dobrom pravcu, prima antibiotike

- Beba je skinuta sa respiratora i ima porast telesne mase na 1.180 grama. Zasada se situacija razvija u dobrom pravcu, s tim što je beba i dalje na antibiotskoj terapiji - rekla je za naš list prof. dr Anđelka Slavković, pomoćnik generalnog direktora KC Niš za dečje klinike i direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju.

Kako saznajemo, porodici je rečeno da bi o eventualnom izlasku dečaka iz bolnice mogli da razmišljaju tek krajem septembra, što je vreme kada bi, da je sve bilo u redu, bio Brankičin termin za porođaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading