KRIZNI ŠTAB DONEO DVE ODLUKE: U Srbiju stižu NOVI TESTOVI, a uvedene su i promene koje se tiču DOMOVA ZA STARE!

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

21.08.2020

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim što će od ponedeljka biti dozvoljen rad bisokopa, pozorišta i održavanje manjih muzičkih manifestacija, biće dozvoljene i posete u domovima za stare, kaže epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Mislim da je to neophodno njima, ne samo njima, nego i rodbini. Vrlo je važno da budu posete ograničene i da budu na distanci. Trajaće 15 minuta, i odvijaće se u dvorištu, barem dok je lepo vreme. Mislim da svi domovi imaju uslove da to kontrolisano obave - objašnjava dr Tidorović.

U toku sledeće nedelje Srbija će dobiti i novu vrstu testova.

- Radi se o antigenskim testovima. To su stvari eliza testovi. Njima se precizno može videti da li neko ima iGG frakciju. Oni se rade dosta brzo, brzo će moći da se dobije rezultat, preko 95, 96 odsto. Takođe se rade iz krvi, samo se PCR rade brisom iz grla i nosa - kaže prof. dr Tiodorović.

Foto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Branislav Tiodorović

Postoje četiri kompanije u svetu koje ih proizvode, a mi ćemo dobiti veliku donaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading