NIKO NE MOŽE DA SKINE POGLED SA NJEGOVE MASKE: Okanović došao u studio sa ispisanom porukom za celu Srbiju!

Autor: RTS, Republika

Vesti

21.08.2020

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja je rekao da je procenat ljudi koji vezuju pojas na zadnjem sedištu simboličan i upozorava da to može ugroziti bezbednost, ne samo osoba koje nisu vezale pojas, već i onih koji sede napred.

Foto: printscreen/RTS
Damir Okanović

Damir Okanović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da i oni koji vezuju pojas na zadnjem sedištu čine to uglavnom zbog kazni. Napominje da je konačno vreme da shvatimo da nije cilj da država uzima pare i puni budžet.

- Ako ne vežete pojas pozadi, ne ugrožavate samo sebe, već i ljude ispred sebe, majku, brata, sestru... Vaše telo kada posle udesa krene napred velikom silinom udara tu osobu i usmrćuje je", istakao je Okanović i simbolično, kao poruku, na zaštitnoj maski ispisao "Vežite pojas".

Dodao je da radovi na Begaljičkom brdu utiču na formiranje velikih kolona, što utiče na dužinu puta, ali i na vozačke sposobnosti.

Navodi da pada koncentracija vozačima i da mnogi, posle tih kolona nestrpljivo ulaze u rizična preticanja.

 

Podseća da je slična situacija na putu od Čačka ka granici sa Crnom Gorom.

- Naši putari zaslužuju sve pohvale, ali hajde da ne radimo takve stvari kada je špic sezone - rekao je Okanović i upitao šta bi se dogodilo da je tranzitni saobraćaj kao što je inače u ovo doba godine.

Poručuje i da je jedini lek za umor – odmor, a da su kafa i razni napici samo prva pomoć do najbližeg odmarališta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading