KRIZNI ŠTAB PORUČIO: Oni su najviše trpeli zbog korone, prvo POPUŠTANJE MERA odnosiće se na njih!

Autor: Republika

Vesti

19.08.2020

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je sastanak na kome se raspravlja o ukidanju mera i kulturnim dešavanjima, rekla je epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević na današnjoj pres konferenciji Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Ona je odgovarajući na pitanje novinara kada će i koja mera biti prvo ukinuta i kada će početi da rade bioskopi i pozorišta rekla da je upravo u toku sastanak "kada se radi o rešavanju pitanja svih kulturnih dešavanja".

- Ukoliko se ovakav silazni trend nastavi i narednih dana, vrlo skoro nas očekuje i popuštanje mera - rekla je dr Kisić Tepavčević na pres konfereniciji.

Na to se nadovezao dr Predrg Kon, epidemiolog i član kriznog štaba, koji je rekao da je jako važno da pred početak školske godine budemo u što boljoj situaciji, jer, kako je istakao "to je važno jer će tada kasnije virus da uđe u škole".

- Ja jesam za što veće kočenje brzog otvaranja i popušanja, ali neke stvari, kao što je kultura zaslužuju prioritet - istakao je dr Kon i dodao: "Oni mesecima ne rade. Ne znači da su drugi u boljoj situaciji, ali ovo treba da bude prioritet".

Sada se, kaže, održavamo oko 100, 200 novozaraženih, a popouštanje mera treba da se desi tek kada padnemo ispod 100.

- To je moja tvrda preporuka - istakao je dr Kon.

- A i nidge gde može da počne ništa bez dezinfekcije i pripreme, pa će taman da se sve to poklopi neposredno pred polazak u škole - istakao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading