Sjajne vesti iz Loznice! BEZ ZARAŽENIH posle 53 dana bitke sa koronom

Autor:

Vesti

18.08.2020

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loznica prvi put od 25. juna, posle ravno 53 dana, nema zaraženih koronavirusom, pokazuje izveštaj Zavoda za javno zdravlje u Šapcu za jučerašnji (17.8) dan. Tada je u Loznici od početka pandemije ukupno bilo 50 pozitivnih na kovid-19, a danas ih je 638, odnosno 588 više.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Rasevic
Loznica

U Mačvanskom okrugu juče je potvrđeno još sedam pozitivnih na koronu, u Šapcu pet i po jedna osoba u Koceljevi i Ljuboviji tako da je u okrugu od početka pandemije ukupno 3.145 zaraženih, a trenutno je 632 obolelih. Od osam lokalnih samouprava polovina do sada ima više od sto pozitivnih, Šabac 1.955, Loznica 638, Bogatić 173 i Koceljeva 101.

Prema podacima lozničkih zdravstvenih ustanova u Trijažnom centru Dom azdravlja ''Dr Milenko Marin'' juče je pregledano 66 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, bilo je 11 prvih pregleda, dijagnostikovane su četiri nove pneumonije, a obavljeno je i 55 kontrolnih pregleda. Urađeno je 41 snimanje pluća, 51 laboratorijska analiza, 47 PCR i 59 seroloških testova. Infektologu je upućeno 20 pacijenata.

Tokom jučerašnjeg dana u lozničkoj Opštoj bolnici hospitalizovana su dva nova pacijenta, a jedan je transportovan u KBC Zemun.

U prethodna 24 sata sa bolničkog lečenja su otpuštene četiri osobe, a trenutno je u ustanovi smešteno 29 kovid pacijenata.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading