(VIDEO) PRESEK STANJA! GOJKOVIĆ: AKO ODETE U CRNU GORU, U POVRATKU VAS ČEKA OBAVEZAN KARANTIN ILI PCR TEST?!

Autor: republika

Vesti

14.08.2020

13:08 >> 13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konferencija za medije Kriznog štaba počela je u 15 časova u Palati Srbija.

RepublikaFoto: tanjug
Gojković i Tiodorović

Na konferenciji se iznose najnoviji podaci o broju zaraženih, izlečenih, preminulih, kao i o trenutnoj situaciji i merama u Republici Srbiji.

Na konferenciji govore pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i epidemiolog Branislav Tiodorović.

Za 24 časa testirano 9.383 građana, 235 pozitivnih, 4 umrla.

Branislav Tiodorović danas je apelovao na građane koji leto provode na jezerima, planinama, u banjama da budu samosvesni i samodisciplinovani jer je primetio da mnogi ne primenjuju mere zaštite a čeka nas teška jesen i napori da nastavimo tendenciju smanjivanja broja zaraženih.

On je potvrdio da je Krizni štab uveo obavezan PCR test ne stariji od 48 sati za državljane stranih zemalja u zavisnosti u kojoj se zoni ta zemlja trenutno nalazi, plavoj, zelenoj... u zavisnosti od broja zaraženih.

On je naglasio da je odlučeno da Srbija za ulazak CG državljana ne traži nikakav uslov, čak ni PCR test dok ga Crnogorci za naše državljane zasad traže.

Dr Gojković je rekao da ostavlja na samosvest našim građanima odluku da li će letovati u inostranstvu, da je to lična odluka, ali da se zasad ne zna hoće li naše građane po povratku s letovanja sačekati recimo mera samoizolacije ili obavezan PCR test pri ulasku u zemlju u zavisnosti kakve su korona brojke u zemlji u kojoj su letovali.

- Mi još nemamo toliki broj novopridošlih obolelih da bi uvodili neke restriktivne mere prema građanima Srbije koji se nalaze van države, što ne znači da se to neće dogoditi u nekom narednom periodu. Epidemiolozi su zauzeli stav da u narednih 5 do 7 dana neće biti promena ovih mera, a po isteku tog perioda razmotrićemo da li ćemo uvesti PCR testiranje za naše građane van države koji ulaze u zemlju. To znači da građani koji planiraju putovanje moraju da imaju ovo u vidu, da budu svesni da su ti delovi našeg okruženja u ovom trenutku rizični za putovanje i da znaju da će možda snositi konsekvence po povratku u zemlju - rekao je Gojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading