Dačić zapretio saradnicima: Ko mi se sada ne bude javio na telefon, ne mora ni kasnije

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

10.08.2020

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je danas da će SPS uvek raditi u interesu Srbije i za dobro građana, da je spremna za nastavak saradnje sa SNS, ali da odluku o tome donosi predsednik Aleksandar Vučić,

RepublikaFoto: Tanjug
Ivica Dačić

- Nesporno je da će nova vlada biti formirana po odluci većine, koja je dobila poverenje građana na izborima. Što se nas tiče, mi smo jasno rekli da smatramo da smo uradili dobre stvari zajedno i spremni smo za nastavak te saradnje - rekao je Dačić na TV Hepi.

Dodao je da su senzacionalistički naslovi po medijima deo kampanje koja se vodi protiv njega i SPS.


Dačić je naveo da odlazak u opoziciju nije pitanje zbog kojeg treba da se podiže velika prašina.

- Ovde je reč o tome da li postoji širi politički koncenzus, oko toga kojim putem će Srbija ići dalje, imajcuhi u vidu sve rizike koji postoje - rekao je lider socijalista.

 


Dačić, koji je i šef diplomatije, istakao je da mu nije važno koje će funkcije obavljati sve dok radi za dobrobit srpskog naroda.

- Ja se 30 godina bavim politikom i nijednog trenutka nisam prekidao sa svojim aktivnostima zato što se ne zna da li ću biti na vlasti ili u opoziciji. Postoji taj period kada prođu izbori, period dok se ne formira vlada, kada vam se niko ne javlja na telefon zato što ne zna da li ćete biti na vlasti ili u opoziciji. Ja svima poručujem - onaj ko mi se sada nije javio, nemoj da mi se javi ni posle - rekao je Dačić.

 


Dodao je da i pored priče o formiranju nove vlade, on radi svakodnevno i vrlo je aktivan u interesu države.

- Nema šta da se čeka vlada. Mora da se radi i ne smemo gubiti vreme. Svaki odgovoran covek, a i ministar, trebalo bi da radi svoj posao bez obzira što se tek čeka formiranje nove vlade - rekao je Dačić i kao primer naveo ministra prosvete Mladena Šarčevića, koji se, kaže, požrtvovano posvetio svom poslu, jer mora da se radi zbog pocetka nove školske godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading