E svaka vam čast, bivša braćo Grci: U GRČKU NE MOGU NI ONKOLOŠKI BOLESNICI

Autor:

Vesti

10.08.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cela situacija sa koronom i prelaskom granica sada je prevazišla i pitanje turizma budući da dozvolu da pređu granicu sa Grčkom nemaju čak ni onkološki pacijenti iz Srbije, kojima život visi o koncu i zavisi od lečenja, koje su započeli baš u ovoj, nekada bratskoj zemlji!

Foto: Ilustracija

Dok se čak i lekari čude ovoj nehumanoj odluci, kako prenose mediji, odgovor grčkih vlasti je krajnje bezobrazan i šokantan budući da navode da se državljanima trećih zemalja, među koje spada i Srbija, dozvoljava ulazak jedino iz profesionalnih i ličnih razloga, dok medicinski razlozi ne spadaju ni u jedan od ta dva razloga.

Ovo pitanje deluje kao čista formalnost, ali ta formalnost mogla bi koštati života brojne pacijente koji su zdravlje poverili grčkim lekarima i bili na putu oporavka pre nego što su srpski turisti postali "državni neprijatelj broj jedan" u Grčkoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading