PODVIG LEKARA SA INSTITUTA ZA MAJKU I DETE! Trudnicu porodili na zadnjem sedištu

Autor:

Vesti

04.08.2020

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred Instituta za majku i dete na zadnjem sedištu automobila juče ujutro se porodila žena, a brzom reakcijom lekara i medicinskog osoblja instituta sve se završilo na najbolji način.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Kako je rekao načelnik instituta Radoje Simić, ispred službe ginekologije parkirala su se kola u kojima se žena na zadnjem sedištu porađala, a beba je bila skoro potpuno izašla. On je naveo da je odmah izašao i ginekolog instituta primarijus dr Zoran Aleksov, koji je završio porođaj i presekao pupčanu vrpcu.

- U pitanju je devojčica i, prema prvim analizama, nema anomalija niti bilo kakvih poremećaja zdravstvenog stanja. Majka je takođe zbrinuta na najbolji način i dogovoren je transport u Narodni front - rekao je načelnik Simić.

On je naveo da je adresa roditelja u Sremčici, a da su poreklom iz Prizrena.

- Saznali smo da je to treće dete majci. Oni su najpre krenuli iz Sremčice u porodilište u Zemun, ali nisu znali da ono nije u funkciji jer je Zemunska bolnica sada KOVID bolnica - dodao je Simić.

RepublikaFoto: pixabay.com

Jedan od izvora bliskih zaposlenima na institutu kratko je prokomentarisao za Srpski telegraf da se cela situacija odvijala veoma brzo.

- Sve se desilo odjednom, doktor Aleksov je brzo reagovao, cela situacija je bila krajnje neobična, a njemu svaka čast na brzoj i dobroj reakciji. I beba i trudnica su dobro, na institutu su boravili oko dva sata, a onda su vozilom Hitne pomoći prevezeni u GAK Narodni front - navodi naš izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading