"Oko sokolovo" na delu: Registruje sva nepropisno parkirana vozila, ali NEĆE SVI BITI KAŽNJENI

Autor: blic.rs, republika.rs

Vesti

03.08.2020

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Druga nedelja testiranja sistema za detektovanje nepropisno parkiranih vozila "Oko sokolovo" počela je danas. Ni u ovoj nedelji neće biti kažnjavanja, ali će se slati obaveštenja vozačima čija su vozila zatečena kao nepropisno parkirana - izjavio je prvi čovek Komunalne milicije Ivan Divac.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Oko sokolovo

– U protekloj nedelji, u ulicama gde funkcioniše sistem „Oko sokolovo” dnevno smo u proseku opažali oko 1.300 nepropisno parkiranih vozila. Ovaj sistem od 10. avgusta počinje sa kažnjavanjem građana koji bahato parkiraju vozila. To ne znači da do tada svako može parkirati gde hoće, jer su patrole Komunalne milicije na terenu i rade redovan posao, tako da se ne iznenade oni koji dobiju kaznu – rekao je Divac.

On je podsetio da Sekretarijat za saobraćaj izdaje posebne dozvole određenim službama koje mogu da se zaustavljaju.

 

– U tu kategoriju spadaju taksi vozila, dostavna vozila, u vreme kada je to dozvoljeno, zatim vozila javnog gradskog prevoza, kao i vozila gradskih službi koje vrše hitne intervencije. Ta vozila sa posebnim dozvolama biće uneta u sistem i neće biti sankcionisana, dok za druge neće biti nikakvih popusta, svi će biti kažnjavani – naveo je Divac.

 

On je kazao i da očekuje da će sistem „Oko sokolovo” ubrzati protok saobraćaja i do 15 odsto, te da će se na ulicama gde ovaj sistem bude funkcionisao smanjiti bahato parkiranje na minimum.

– Očekujemo da će svi oni koji budu bahato parkirali, plaćati te kazne i da će shvatiti da time ugrožavaju druge, kao i da će prestati sa tom praksom – zaključio je Divac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading