Zastrašujuć prizor u Ivanjici: Iščupano 30 stabala, pao grad veličine pesnice, ulice potopljene

Autor:

Vesti

26.07.2020

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako olujno nevreme juče je iz korena počupalo oko 30 stabala šljiva u ivanjičkom selu Dubrava, a prizor je bio zastrašujući.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Kiša praćena jakim vetrom i gradom protutnjala je ivanjičkim selima  i opustošila letinu. Najveća šteta pričinjena je na usevima voća i povrća, ali i na putnoj infrastrukturi.

Jak grad veličine pesnice pogodio opštinu Ivanjice. Grad je razbijao automobile, crepove na kućama i prozore. Cela opština je bila 3 sata bez struje.

 

- Oluja je kidala grane i stabla, tako da su presečeni brojni putni pravci. Ekipe su na terenu i rade na saniranju štetu, angažovali su se i meštani kako bi sklonili stabla i pročistili put. Usled nevremena došlo je do kvarova na elektromreži, tako da su pojedini delovi na teritoriji opštine Ivanjica i dalje bez struje - izjavio je zamenik predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

 

Opštinu na Moravici ove godine ništa nije zaobišlo, nakon katastrofalnih poplava koje su se dogodile pre nepunih mesec dana, usledila je izuzetno teška epidemiološka situacija, pa je na jednu ubrzo proglašena i druga vanredna situacija, a nevreme koje je juče pogodilo zapadnu Srbiju najteže posledice ostavilo je upravo u Ivanjici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading