(VIDEO) OGROMNO NEVREME SRUČILO SE NA ZAPADNU SRBIJU: U Ivanjici grad obrao maline, velika šteta je napravljena

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.07.2020

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako olujno nevreme praćeno gradom pogodilo je u popodnevnim satima zapad Srbije, a u opštini Ivanjica grad je bio i veličine kokošjeg jajeta.

RepublikaFoto: Tanjug/Glas zapadne Srbije
Foto: Ilustracija

Meštani sela u okolini Ivanjice kažu da je grad padao više od 10 minuta i da je uništio je svo voće i povrće.

Vetar je na pojedinim kućama odneo je čak i crep, a jako nevreme nosilo je plastenike i uništilo sadnice za sledeću godinu.

Obilne padavine odnele su i nekategorisane puteve, a pojedini putni pravci su odsečeni.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je da je u gradonosne oblake ispaljeno 50 protivgradnih raketa, ali da je grad ipak opostošio sela.

- Pretpostavlja se da je pričinjena velika materijalna šteta kako na usevima koji su bili spremni za branje, tako i na putnoj infrastrukturi. Nismo se još oporavili ni od poplava, a sada nas je ponovo zadesila još jedna elementarna nepogoda - naveo je Mitrović.

 

 

Jak grad nije zaobišao ni Čačak, a u popodnevnim satima jako nevreme pogodilo je selo Rakova kao i okolna sela na teritoriji grada Čačka i pričinjena je velika materijalna šteta, kako na poljoprivrenim usevima tako i na domaćinstvima.

Snažno nevreme praćeno sitnim gradom zahvatilo je i opštine Nova Varoš i Kojserić, a grada je bilo i u delovima opštine Priboj gde je kiša pokrenula brojne sitne odrone, pa se vozačima savetuje opreznija vožnja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading