Vanredna situacija u Ljigu: Korona se raširila među zdravstvenim radnicima

Autor: B92, Republika

Vesti

25.07.2020

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti kovid 19, na teritoriji opštine Ljig je proglašena vanredna situacija.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Najveći problem predstavlja veliki broj zaraženih radnika.

- Šest radnika u Domu Zdravlja je pozitivno i još šest radnika koji su bili sa njima u kontaktu nalaze se u kućnoj izolaciji. Od 56 radnika, 12 je "van stroja", tako da ova zdravstvena ustanova otežano funkcioniše. Pregrupisali smo se, u kovid ambulanti rade dva mlada lekara, koji primaju pacijente sa kovid simptomima. Trudimo se da obavljamo sve ono što se od nas traži - izjavio je direktor Doma zdravlja u Ljigu dr Miroslav Jovančević.

Uvođenjem vanrednog stanja donet je i niz posebnih mera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, među kojima je rad ugostiteljskih objekata, primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja,dezinfekcija.

Za 24 dana jula registrovano je 45 pozitivnih lica na virus korona, dok njih 35 čeka na rezultat PCR testa.

- Imali smo i jedan smrtni slučaj od posledica korone. Apelujem na sve građane da se pridržavaju mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, a mi ćemo kao Štab za vanredne situacije učiniti sve shodno našim mogućnostima da zaštitimo svoje sugrađane - rekao je predsednik opštine Ljig, Dragan Lazarević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading