EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ OTKRIO: Evo za koliko dana možemo da očekujemo značajan pad broja zaraženih koronom!

Autor: Tanjug

Vesti

24.07.2020

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se prema epidemiološkim podacima iz najvećih gradova u Srbiji, može reći da smo prošli drugi pik epidemije virusa korona i da počinje blagi pad, ali da situacija može da se promeni u jednom danu ako se ne sprovode sve mere zaštite.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Branislav Tiodorović

Tiodorović je za TV Pink rekao da je trenutna epidemiološka situacija u Nišu smirujuća i da postoji utisak blagog pada i da se smanjuje broj pregleda u KC Niš.

Upozorio je da se na području Vranja i dalje pojavljuje značajan broj obolelih, ali i da se tamo očekujemo blagi pad narednih dana.

- Tamo je problem što veliki broj pacijenata ima teže pneumonije, što zahteva značajno veće angažovanje nego u drugim delovima zdravstvenog sistema - rekao je Tiodorović.

Kaže da zabrinjavanja povećan broj obolelih od virusa korona na području Bujanovca i Preševa i da se oni zbrinjavaju u bolnici u Vranju, a najteži pacijenti u KC Niš.

- Verujem da su to manja iskakanja i da možemo da držimo situaciju pod kontrolom - kazao je Tiodorović.

Kako je rekao, očekuje se da u najkraćem roku Bujanovačka banja počne sa radom kao kovid bolnica i da primi prve pacijente.

Upitan kada se može očekivati pad broja novoobolelih i smirivanje situacije na području Srbije, Tiodorovoć je kazao da svi treba još malo da izdržimo i da budemo disciplinovani u poštovanju mera jer je, kaže, zdravstveni sistem prenapregnut.

- Moramo izdržati još malo ako želimo da se ovo što pre završi, a pad će se osetiti za 15 do mesec dana - naveo je Tiodorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading