OVO JE NAŠA SLABA TAČKA! Naučnici otkrili: Evo kako se koronavirus kamuflira da bi prevario naš imuni sistem i RAZARA GA!

Autor: Republika

Vesti

24.07.2020

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki naučnici otkrili su strukturu enzima nazvanog NSP16 koji virus kovid-19 koristi da zavara imuni sistem i dobije pristup domaćim ćelijama koje otima da bi se razmnožavao.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovo otkriće moglo bi da dovede do novih lekova za pacijente obolele od virusa kovid-19, a koji bi sprečili da virus prođe kroz imuni sistem, prenosi britanski Skaj njuz.

Enzim se koristi za modifikovanje nečega što se naziva mesindžer RNA capi, a koji ćelijama "govori" da su proteini i kaže im da stvaraju nove.

- Radi se o kamuflaži. To je modifikacija, kojima se varaju ćelije - izjavio je doktor Jogeš Gupta sa Univeziteta u Teksasu.

Dešifrovanje strukture enzima moglo bi da omogući istraživačima da razviju lekove - nove male molekule koji bi mogli da spreče nsp16 od stvaranja modifikacija.

U tom slučaju bi imuni sistem, navodi se, prepoznao napad virusa i mogao da uzvrati napad.

- Jogešov rad je otkrio 3D strukturu ključnog enzima virusa kovid-19 potrebnog za umnožavanje. Ovo je značajan napredak u našem razumevanju virusa - izjavio je koautor studije Robert Hrom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Baki

24.07.2020 15:51

Koliko ja znam virus je najjednostavnija tvorevina. Nema "mozak", daleko bilo. A ovaj, tvrde ameri, se kamuflira, zavarava, modifikuje, dribla, napada, uvlači u ofsajd druge i td.. Nešto ovde nije kako treba. A čim nešto nije kako treba, pare stoje iza.

Stefa

25.07.2020 11:51

Njima je cilj da nas leče celog života, ali ne samo od jedne bolesti. A sada nam još nameću nove bolesti. Nije im cilj da nas IZLEČE. Samo da kupujemo što više lekova.