(FOTO) O NJEMU PRIČA CELA SRBIJA! Otkrivamo ko je čovek sa fotografije koja je podigla buru na društvenim mrežama

Autor:

Vesti

24.07.2020

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Radošić (56), čovek sa fotografije koja je jedna od najkomentarisanijih na društvenim mrežama, tvrdi da godinama već ne može da nađe posao u građevinskoj struci iako poseduje ogromno iskustvo i licence koje ga osposobljavaju da samostalno radi na najvećim građevinskim projektima.

Foto: Republika.rs
Miloš se odlučio da na ulici potraži posao

Radošić, o kome se poslednjih dana priča na društvenim mrežama, je 1996. godine diplomirao na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu i tu nije prestao sa svojim obrazovanjem i usavršavanje.

Kako je ispričao za Republiku, dok je trajala njegova karijera, stekao je 4 priznate licence u Srbiji i Republici Srpskoj sa kojima može da radi kao samostalni konstruktor i izvođač radova na velikim projektima.

Bogato radno iskustvo

- Tokom svog radnog iskustva radio sam u velikim firmama u Srbiji, okruženju i inostranstvu. 2 licence sam stekao u Republici Srpskoj, a licence 310 i 410 u Inženjerskoj komori Srbije. Sa ovim licencama mogu da radim projektovanje konstrukcijskih elemenata i samostalno izvodim radove na mostovima, tunelima, zgradama - priča nam Miloš sa setom u glasu što usled tolikog obrazovanja ne može da nađe zaposlenje u struci.

 

 

Radošić kaže da ima i bogato radno iskustvo iz inostransta. Godinama je radio na projektima širom Nemačke i Švedske gde je dobro naučio jezik. Ali, ni ove veštine mu trenutno ne pomažu da se negde skrasi i nađe zaposlenje kakvo odgovara njegovim kvalifikacijama.

 

Zbog toga on danas živi u manastiru Svetog Arhiđakona Stefana u naselju Slanci gde se hrani i "životari od danas do sutra".

Ne odustaje

- Živim u manastiru i tu se hranim. Ovako bez posla živim od dana do dana. Prošle godine sam radio samo malo, svega tri meseca - kaže Radošić za Republiku i dodaje da ne želi da odustane.

- I dalje ću nastaviti da izlazim na ulicu i na taj način da tražim posao - kaže on sa nadom u glasu da će njegov telefon zazvoniti i sa druge strane čuti glas budućeg poslodavca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading