Lončar: Mesta u Beogradskim bolnicama imamo za naredna 3 dana

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.07.2020

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da za tri naredna dana u kovid bolnicama u Beogradu ima dovoljno mesta i dodao da neće morati da preraspoređuju pacijente ili iz Beograda u unutrašnjost ili iz unutrašnjosti u Beograd.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Zlatibor Lončar

Lončar je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, kazao da to znači da do ponedeljka, po svim trenutnim parametrima i u slučaju da bude nešto lošiji scenario nego što je sada, ima kapaciteta u svim bolnicama koje se bave kovid pacijentima, kako u bolnicama koje se inače time bave, ali i u privremenim bolnicama.

Kako kaže, na red dolazi i smena lekara i medicinskog osoblja koje je radilo u prethodnih 15 dana, koji će sada ići na pauzu, a zameniće ih druge kolege.

Lončar je obavestio da se privode kraju radovi u privremenoj bolnici u Areni.

- Veliki deo posla vezan za provod kiseonika je urađen, sada mora da se dovode struja i to očekujemo u najkraćem roku da se završi i imaćemo bolju situaciju i za jesen i buduća vremena ukoliko budu zatrebali ti kapaciteti - naveo je ministar.

Podsetio je da se za jesen i zimu planiraju i dve nove bolnice u Beogradu i Kruševcu i kazao da će se videti i mogućnosti u jednoj bolnici u selu Knez kod Niša, sa 300, 400 ležajeva, da se za nekih mesec dana pripremi za eventualni novi talas.

U ponedeljak će biti završeni radovi na laboratoriji "Vatreno oko“ u Nišu, što će ministar posetiti, a tu posetu će iskoristiti, kako kaže, i da se vidi kakvi su kapaciteti.

- Kako pratimo situaciju na dnevnom nivou, mi se polako pripremamo i za jesen i za zimu i za sve one scenarije koji su mogući“ - kazao je Lončar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading