Stevanović: Broj prijema u Infektivnu sličan kao i prethodnih dana, ali jedna stvar zabrinjava

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.07.2020

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je danas da je broj pregleda i prijema kovid pacijenata u toj ustanovi na istom nivou kao prethodnih dana, ali da zabrinjava što pet do šest odsto hospitalizovanih pacijenata ima tešku kliničku sliku i odmah po prijemu zahteva mehaničku ventilaciju ili druge potpore kiseonika.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. MILJEVIĆ
Goran Stevanović

- To pokazuje da situacija još nije stabilna i da su još uvek teške kliničke slike u opticaju i da moramo i dalje da budemo spremni sa kapacitetima intezivnih nega za sva iznenađenja koja su moguća - rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.

Ističe da je dobro što broj pregleda i prijema u kovid bolnice više ne raste, već je na istom nivou kao prethodnih dana i dodao da je sinoć u prijemno trijažnoj ambulanti KCS pregledano oko 65 pacijenata.

Kaže da je taj broj nešto manji nego ranijih dana, ali da je sa ostale prijemno trijažne ambulante u Beogradu broj pregleda i sinoć bio na istom nivou kao prethodnih večeri.

- Dobro je što imamo situaciju da je broj pacijenata koje možemo da otpustimo uravnotežen sa brojem pacijenata koje primamo, tako da su za sada kapaciteti dovoljni - naveo je Stevanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading