Dve trudnice u KC Niš na respiratoru!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.07.2020

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tridesetčetvorogodišnja Vranjanka, u šestom mesecu trudnoće, prebačena je noćas sa Klinike za pulmologiju na Kliniku za anesteziju i intenzivnu negu Kliničkog centra Niš jer joj se stanje pogoršalo.

Foto: Ilustracija

- Zbog promene zdravstvenog stanja, žena koja je bila na kiseoničkoj potpori prebačena je na odeljenje intenzivne nege Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju i priključena na respirator - saopštio je Nikola Marković, portparol Kliničkog centra.

On je kazao, kako prenosi Telegraf, i da je dvadesetsedmogodišnja trudnica iz okoline Niša, koja je u najtežem zdravstvenom stanju, stabilno ali i dalje teško.

- Ona je na respiratoru, plod je vitalan, njeno stanje neprestano prati konzilijum lekara. Cilj je da plod napuni 32 nedelju kako bi se izvršio porođaj ako to bude neophodno - rekao je Marković.

Što se tiče treće trudnice iz Kuršumlije, ona je, prema njegovim rečima, dobro.

- Radi se o dvadesetšestogodišnjoj ženi kod koje je takođe potvrđen koronavirus. Ona je potpuno stabilna, kod nje nije bila potrebna ni kiseonička terapija - rekao je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading