Trivan: U ekologiju treba da uložimo 15 milijardi evra

Autor: Tanjug

Vesti

23.10.2017

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija u zaštitu životne sredine treba da uloži oko 15 milijardi evra u narednih 25 do 30 godina, izjavio je danas ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan i najavio veća izdvajanja iz budžeta za ekologiju u 2018.

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Trivan

Trivan je izjavio novinarima da Srbija trenutno izdvaja 0,2 odsto BDP-a za ekologiju, a da bi trebalo da se izdvaja 10 puta više za te namene.

Ministar je, uoči otvaranja konferencije "Na putu ka EU i zdravoj životnoj sredini: Koji su izazovi u pogledu eko-finansiranja u lokalnim zajednicama", koju organizuje Centar za evropske politike (CEP), rekao da je veliki pomak naparavljen osnovanjem posebnog ministarstva za zaštitu životne sredine i da se "sad pale motori".


Najavio je da bi u budžetu za narednu godinu trebalo da bude izdvojeno više novca za ekologiju.

- Životna sredina je do sada bila 13. prase, hoću da se uvede red u tu oblast, a EU će svakako vršiti na nas pritisak - naglasio je Trivan.

Poručio je da moramo da uhvatimo korak na vreme i da zato moramo više novca da izdvajamo iz budžeta, ali i da koristimo više i druge izvore finansiranja.


Trivan kaže da će sutra održati sastanak sa čelnicima svih lokalnih samouprava u Srbiji po pitanju neracionalnog trošenja novca za ekologiju.

- Do kraja godine će imati period da razmisle kako će i šta da rade - dodao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading