U mitrovačkoj bolnici 100 kovid pacijenata! Sremska Mitrovica proglasila vanrednu situaciju!

Autor: Narcisa Božić

Vesti

14.07.2020

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici trenutno je na lečenju 100 pacijenata obolelih od korone, od čega osmoro na respiratorima! Zbog trenutne epidemiološke situacije i porasta obolelih Krizni štab Grada Sremska Mitrovica proglasio je vanrednu situaciju!

RepublikaFoto: Narcisa Božić
Bolnica u Sremskoj Mitrovici

Epidemiološka situacija u najvećem sremskom gradu naglo se pogoršala  u poslednjih  nekoliko dana dolaskom mladih prvenstveno  iz  Šapca, gde je  proglašenjem  vanredne situacije  ograničen rad ugostiteljskih objekata, te su pojačane njihove posete  kafićima i klubovima u centru Sremske Mitrovice i na Gradskoj plaži!

-Ograničavamo rad ugostiteljskih i objekata koji organizuju igre na sreću od 6-23 sata, zabranjuje  se organizovanje  svečanosti  poput rođendana  i  svadbi, zatvara se Gradski bazen, dok će Gradska plaža i dalje raditi normalno, rekao  je gradonačelnik i komandant  Kriznog štaba Vladimir Sanader, iznoseći podatke zaraženih u Sremu.

Prema poslednjim podacima  u  Sremskoj Mitrovici registrovano je 74 kovid zaraženih,  u Rumi 44, u Staroj Pazovi  22, Inđiji  i Pećincima 12, Šidu  četvoro  i Irigu dvoje.

U  Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, regionalnoj za ceo Sremski okrug,  hospitalizovano je sto kovid pacijenata  iz celog Srema, od kojih je osmoro starijih od 63 godine  na respiratorima.

Mitrovačka bolnica nije u potpunosti prevedena  u kovid stanje, jedan deo je ostao za  lečenje pacijenata koji nisu oboleli od korona virusa,  a bolnica prima i hitne slučajeve  i trudnice iz  Šapca.

Kako ''Srpski telegraf'' saznaje,  među  trudnicama  iz Šapca,  hospitalizovanim  u mitrovačkoj bolnici, ima zaraženih covidom 19,  dok  se među zaraženima nalazi i izvestan broj zaposlenog osoblja, koji se leče  na Infektivnom odelenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading