SRBIJA NA CRNOJ LISTI - Britanci brutalno kritikovali mere borbe protiv korone

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.07.2020

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski Skaj njuz je na osnovu izjave direktora Svetske zdravstvene organizacije Tedrosa Gebrejesusa da se pandemija Kovida 19 ubrzava i da većina zemalja još nije uspela da je stavi pod kontrolu, napravio spisak zemalja gde se to dešava, a među njima je nabrojao i Srbiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Korona (Ilustarcija)

Britanski portal ocenjuje da su u Srbiji nakon dve noći protesta organizovanih zbog najavljenog policijskog časa, vlasti zabranile masovna okupljanja, a premijerka Ana Brnabić rekla je da je zdravstveni sistem blizu pucanja.

Inače, britanska vlada uklonila je Srbiju sa liste zemalja iz kojih ljudi mogu da se vraćaju u Veliku Britaniju ili da je posećuju bez obaveze odlaska u samoizolaciju.

Skaj njuz navodi da su zvaničnici i drugih evropskih zemalja, uključujući Francusku i Grčku, upozorili su na rizik novog širenja virusa ukoliko se ne drži distanca.

Kako se navodi, dok se mnoge zemlje pripremaju za drugi talas, SAD, Indija i Brazil pokušavaju da se nose sa prvim, a u te tri zemlje dešava se većina novih slučajeva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najteže pogođena novim virusom je SAD gde je zaraženo više od tri miliona stanovnika, što znači jedan na 100 stanovnika.

U SAD se dnevno zarazi oko 60.000 stanovnika, u Brazilu 45.000 u Indiji gotovo 25.000, a u međuvremenu i brazilski predsednik objavio je da je oboleo, kao i predsednica Bolivije Ženin Anjez i drugi najmoćniji čovek Venecuele Diosdado Kabeljo.

U Boliviji je prijavljeno 42.984 slučajeva i 1.577 preminulih, a beleži se stalni porast novoobolelih.

U pojedinim regionima te zemlje bolnice su prenatrpane.

Venecuela se smatra jednom od najmanje pripremljenih zemalja za borbu protiv pandemije, a u bolnicama nema osnovnih potrepština poput vode, struje, lekova.

U Tokiju je takođe zabeležen povećan broj slučajeva što zabrinjava zbog drugog talasa virusa, a guverner tog okruga kaže da je to poziv za pomoć i da je neophodno upozorenje zbog daljeg širenja bolesti.

Zbog većeg broja novoobolelih u Hongkongu su zatvorene sve škole, navodi Skaj Njuz.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading