NEMA POLICIJSKOG ČASA U BEOGRADU: Ovo su nove mere Kriznog štaba!

Autor:

Vesti

09.07.2020

12:11 >> 12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završena je sednica Kriznog štaba na kojoj su dogovarali uvođenje novih mera protiv epidemije koronavirusa na teritoriji Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ana Brnabić

Nove mere koje važe na teritoriji Beograda saopštila je premijerka Ana Brnabić.

Potpuno su zabranjena okupljanja više od 10 ljudi u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom.

U zatvorenim objektima na snazi će biti ograničenje radnog vremena, odnosno oni neće raditi od 9 uveče do 6 ujutru, dok će bašte i objekti na otvorenom moći da rade do 11 uveče.

Takođe, u zatvorenom prostoru potrebna su 4 kvadratna metra po osobi.

Sednica Kriznog štaba trajala je dva sata, a Brnabić je istakla da je to toliko potralo jer se razgovaralo o mnogim pitanjima i problemima, a pre svega, o situaciji u Beogradu, koja je najkritičnija, kao i u pojedinim drugim lokalnim samoupravama.

- Da li kao Krizni štab treba da se vratimo tamo gde smo bili u martu ili aprliu, da donosimo mere za teritoriju Srbije ili da se vodimo onim što smo postavili kao zadatak sebi, sada kada imamo porast broja zaraženih, da donosimo mere za pojedine lokalne samouprave gde imamo krizne situacije - pojasnila je Brnabić.

Fokus na kritičnim sredinama

Kako je istakla, dogovor je da se i dalje ide tako da nema mera za čitavu Srbiju, već da fokus bude na onim sredinama gde je situacija vanredna, nestabilna, nepredvidiva.

- Tamo gde su građani odgovornim ponašanjem doprineli da nema potrebe za uvođenjem vanredne situacija, da pustimo bez mera, ali ako bude potrebe ili porasta broja zaraženih, onda ćemo i u njima uvoditi mere - rekla je Brnabić.

Okupljanja u prethodna dva dana će nas skupo koštati

Brnabićeva ističe da će okupljanja tokom protesta u prethodna dva dana sigurno biti problem za te ljude da se smeste u zdravstvene ustanove, kao i da će svakako biti potrebe za tim u narednih pet do 10 dana.

- Do tada se nadamo da su prethodne mere - obavezna maska u svim zatvorenim prostorima dale rezultate i da ćemo imati manji pritisak na zdravstvene ustanove - rekla je premijerka i zahvalila građanima, koji su u najvećem broju, poštovali te mere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zec

09.07.2020 14:07

Okupljanja u prethodna dva dana će nas skupo koštati.