Reagovanje! Centar za kulturu Smederevo: Jevtić nije radio kod nas

Autor: Republika

Vesti

09.07.2020

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar za kulturu Smederevo reagovao je na tekst objavljen na našem portalu 6. jula na našem portalu koji se odnosi na odsluženje kazne glumca Gorana Jevtića.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Goran Jevtić

Reagovanje objavljujemo u celosi.

Na portalu republika.rs, 6. jula, pojavio se tekst čija je tema odsluženje kazne za glumca Gorana Jevtića, a u kome se, u krajnje neprimerenom kontekstu, pominje Centar za kulturu Smederevo, zbog čega smo prinuđeni da reagujemo i zahtevamo objavu demantija ili javno izvinjenje.

Naime, u tekstu je navedeno da je sve do početka marta i uvođenja vanrednog stanja u zemlji glumac Goran Jevtić radio u Centru za kulturu Smederevo. Kategorično negiramo takve navode i apelujemo na redakciju portala da se drži principa odgovornosti za javnu reč koji isključuje plasiranje neistina i dezinformacija. Tvrdnja da Jevtić radi u Centru za kulturu Smederevu nije dobijena od izvora koji je jedini merodavan za potvrdu ili negiranje takvog podatka, a to je pomenuta ustanova kulture u kojoj Jevtić nikada nije zasnovao radni odnos.

Ako po sredi nije greška, a polažemo nade u to da jeste i da je možete ispraviti, možemo konstatovati samo da se radi o grubom kršenju novinarske etike i neprofesionalnom odnosu prema temi. Širenjem neistina generišete i pospešujete konfuziju u javnosti i nanosite štetu Centru za kulturu Smederevo. 

Osim toga u martovskom tekstu (od 7. marta ove godine) već ste objavili sasvim jasne odgovore koje ste iz Centra za kulturu Smederevo dobili povodom dogovorenog igranja predstave „Kad je Niče plakao“ pa nije bilo potrebe da se Centar za kulturu markira kao element u jednom očigledno tendencioznom pristupu temi. Ovom prilikom možemo samo da vas dobronamerno podsetimo da je izvođenje predstave bilo najavljivano pre pravosnažne presude 4. marta, a naročito na to da nije bilo nikakvog razloga za otkazivanje predstave koja je bila prisutna u pozorišnom životu i kojoj je pažnja posvećivana u medijima na način koji to zaslužuje, a to znači uz osvrte na sadržaj i kvalitet predstave.

Ukoliko odbijete da u najkraćem mogućem roku objavite demanti ili izvinjenje zbog netačnih navoda i neadekvatnog stava prema Centru za kulturu Smederevo, pribećićemo zaštiti svojih prava i svog integriteta pravnim sredstvima, pred nadležnim sudom. Smatramo da bi ishod tog procesa bio nepovoljan po vas, budući da biste morali da branite neodbranjivo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading