Oglasio se otac devojčice koja je primala infuziju ispred bolnice! Poručio je samo jednu stvar

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

07.07.2020

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom slučaja devojčice, koja je ispred bolnice u Novom Pazaru primala infuziju, na konferenciji za novinare u bolnici obratio se njen otac Hanetije Krkušić.

RepublikaFoto: twitter.com/@KovacevicMark0
Devojčica koja je primala infuziju ispred bolnice

Kako je kazao, devojčica je ispred bolnice primala infuziju 10 do 15 minuta, a na tome je insistirao on, pošto je u svakom trenutku trebalo da uđe u kola koja su je vodila u Kraljevo. Kako bi doneo stvari, otac je u međuvremenu otišao do kuće.

Ona je, inače, imala neku vrstu alergijske reakcije.

- Ja sam insistirao da joj ona priključi infuziju tamo gde je priključena. Ja sam to tražio, nije doktorka to uradila na svoju odgovornost i nije sestrica to uradila na svoju odgovornost. Nemoj neko da ovo zloupotebi. To je zloupotrebio narod što su je videli tamo, to je trajalo možda 10 minuta 15 dok sam ja otišao do kuće, uzeo stvari i vratio se. Kad sam se vratio kola su već spremna bila, ubacili su devojlicu sa infuzijom u kola i za Kraljevo otišli - kazao je otac.

On je objasnio i da se njegova ćerka već lečila kod iste doktorke.

- Ja sam tu devojčicu dovodio pre toga u bolnicu kod te iste doktorke. Ona joj je davala inhalaciju i sirupe, pošto nema uslova da joj daje infuziju. Međutim, nije to pomoglo, te večeri sam je doveo kod nje, ona je pitala kako je devojčica, ja sam rekao da joj je sve gore. Kaže "Ja ne znam šta ću drugo da ti dam, jedino uput za Kraljevo da ideš". I što se mene lično tiče doktorka i sestrica, stvarno bih se ogrešio da nešto reknem loše, da su loše za moje dete uradili. Da je njihovo bilo sigurno bolje ne bi mogli postupiti - kazao je Krkušić.

Umesto kazne, za lekarku i medicinsku sestru tražio je nagradu.

- Ujedno bih zamolio direktora bolnice i nadležnog za sestricu i za doktoricu da ih nagradi, a ne da ih kazni, jer ono što su učinile za moje dete, to možda ne bi niko uradio. Da je njihovo dete bolje nisu mogle da postupe - zaključio je otac.

RepublikaFoto: Printskrin: Facebook/RTV Novi Pazar
Hanetije Krkušić

On smatra i da je njegova ćerka nezakonito snimana.

- Tražim od nadležnih organa, policije i tužilaštva da istraže taj slučaj i tu zloupotrebu mojeg detea, jer moje dete nije krivo ni za šta. Tražim od njih da sprovedu istragu, da nađu te počinioce i da se kazne ti počinioci - kazao je otac.

Slučaj je, još pre nego što je reč dao ocu devojčice, prokomentarisao i koordinator bolnice Mirsad Đerlek.

RepublikaFoto: Tanjug/I. LIČINA

- Obećao sam i formirao sam stručnu komisiju za unutrašnji nadzor koja će da ispita o čemu se radilo. Devojčica je primala infuziju, videli smo sliku, ne bežimo od toga. Komisija radi i u toku dana ću dobiti izveštaj od komisije kakav je redosled bio, kako je dete primljeno, pregledano, šta je urađeno od dijagnostike. Ono što znam je da je dete bilo u transportu, otišlo je dete do Kraljeva, primilo je tamo terapiju i u dobrom opštem stanju se vratilo u Novi Pazar. Najverovatnije, po mojim saznanjima dete je imalo kontakt sa perjem od kokoške. Radi se o nekoj vrsti alergije. To će se dokazati, uradiće se alergijske probe. Uradićemo sve da pomognemo detetu i da vidimo o čemu se radi - rekao je Đerlek.

Govoreći o kaznama, on je istakao da postoji i mogućnost otkaza.

- Ono što sam ja obećao, ako bude propusta u lečenju te devojčice i medicinske sestre i lekari će biti drastično kažnjeni. Bude li propusta, otkazi su odmah, gubi se posao, otkazi, rekao sam gvozdena disciplina će raditi dok sam ja ovde. Ko god greši, ko god krši zakon dobiće otkaz - rekao je Đerlek.

RepublikaFoto: Tanjug/I. LIČINA

Ipak, najvažnije je da je dete dobro, zaključio je.

- Izuzetno mi je bitna istina od čoveka čije je dete. Zašto ovo radim, da ne budemo u nesporazumu. Čovek je lepo rekao da su tražili da dete koje se guši primi infuziju. Da li je to bilo ispravno, možemo da diskutujemo, ali bitno je da je dete spaseno. Zato sam doveo čoveka danas da ne mislite da neću biti dosledan onoga što sam obećao. Ko bude pogrešio - otkaz. Međutim, čujem priču čoveka, sačekaću još komisiju i obavestiću vas šta je bilo - rekao je čelnik bolnice.

Imala je gušenje

Po ovom pitanju ranije se oglasila i medicinska sestra, koja je detetu priključila infuziju, Muamera Turković.

Ona je navela da je devojčici data terapija ispred bolnice na njenu molbu, a u dogovoru sa doktorkom. 

Napisala je da je dete imalo napad gušenja, i da učestalo kašljanje. Nakon što ju je zbrinula i dala joj terapiju, krenula je sa njom u Kraljevo, iako je bio kraj njene smene, a odakle se vratila rano ujutro.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Lončar i Brnabić u poseti Novom Pazaru

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je pre dva dana da devojčica koja je prikazana na fotografiji ispred pedijatrijskog odeljenja bolnice u Novom Pazaru nema nikakve veze sa koronom, i da joj je napolju pružena prva pomoć, jer boluje od astme.

- Devojčica nema nikakve veze sa koronom, boluje od astme, trebalo je da primi terapiju dok ne dođe do Kraljeva, a najsigurnije za devojčicu je bilo da ne ulazi u crvenu zonu, u kovid bolnicu. Ukazana joj je prva pomoć na najadekvatniji način da se ne bi zarazila - istakao je Lončar za TV Pink povodom navoda u pojedinim medijima o situaciji u Novom Pazaru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading