STUDENTI TRAŽE OD MINISTARSTVA: Uvesti dodatne rokove za akademce zaražene koronom

Autor: Tanjug

Vesti

06.07.2020

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici jedne studentske inicijtive predali su danas Ministarstvu prosvete peticiju sa preko 6.000 potpisa u kojoj traže dodatni ispitni rok za sve studente i mogućnost naknadnog polaganja ispita za trenutno zaražene kovidom, Studenti ističu da ne treba da budu u situaciji da biraju između izolacije i redovnog polaganja ispita i ostanka na budžetu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Protest studenata

Takođe traže besplatno testiranje studenata na korona virus, a za zaražene maturante - naknadno polaganje prijemnih ispita za fakultete.

- Ovo se ne tiče samo studenata u Beogradu, već u celoj Srbiji. Ne tražimo dodatni luksuz za studente već jednake šanse. Mnoge naše kolege koje su zaražene ili su u samoizolaciji u dilemi su da li da izađu na ispit i tako dovedu u opasnost i sebe i druge, ili da ostanu kod kuće i tako ugroze svoju akademsku budućnost - rekla je studentkinja Kristina Urošević iz inicijative "Zaštitimo studente".

Kako kaže, većina studenati može da studira jedino ako su na budžetu, a neizlaskom na ispite mogu da izgube tu mogućnost.

- Tražimo jednake šanse. Do sada su odgovori države bili konfuzni , a odgovor na to su bili protesti. Nadamo se da će država izaći u susret studentima - rekao je Arsenić.

Peticija je predata ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, a u toku dana elektronski će biti dostavljena i rektorima svih univerziteta u Srbiji.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading