SITUACIJA U PAZARU POLAKO IDE NA BOLJE: Za 24 časa od koronavirusa preminulo dvoje, hospitalizovano 209

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.07.2020

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prethodna 24 časa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminule su dve osobe, primljeno je 13 novih pacijenata, pa je tako sada u regionalnoj bolnici koja od juče zbrinjava i pacijente iz Sjenice i Tutina, ukupno 209 hospitalizovanih.

RepublikaFoto: Tanjug/I. LIČINA
Foto: Ilustracija

U respiratornoj jedinici nalazi se 10 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru, a od danas radi i respiratorna jedinica sa 28 respiratora.

S obzirom da su ginekologija i jedan deo hirurgije ostavljene kao zelene zone, bolnica u Novom Pazaru ima oko 260 postelja za kovid pacijente, što znači da su im kapaciteti skoro popunjeni.

Velika pomoć za Pazar je formiranje poljske bolnice što čini Vojska Srbije, koja u osam šatora ima 110 kreveta sa proširenjem do 170, kao i 45 vojnih lekara i medicinskih tehničara i sestara.

Kako je ispričao Mirsad Ðerlek na konferenciji za medije, može se reći da se i po brojkama vidi da se situacija u Pazaru, pa i Sjenici i Tutinu polako stabilizuje.

- Daleko smo od dobrog stanja, ali izašli smo iz mračnog perioda kada su nam ljudi umirali u krugu bolnice - dodao je Ðerlek.

RepublikaFoto: Tanjug/I. LIČINA
Foto: Ilustracija

S obzirom da i epidemiolozi najavljuju da se sledećih sedam dana očekuje najveći pik, Ðerlek kaže da ih očekuje borba u tom periodu i da bi odlično bilo ako bi stanje bilo kao što je danas.

General Uglješa Jovičić je ispričao da su došli vojni medicinski radnici iz Niša, Novog Sada, Beograda i drugih gradova Srbije, a da su u skladu sa potrebama formirali stručni tim - epidemiolozi, internisti, infektolozi.

Takođe, prema njegovim rečima, poljska bolnica će u potpunosti biti montirana u toku danšnjeg dana i spremna za prihvat pacijenata.

Načelnik VMA Miroslav Vukosavljević, navodeći da je stigao u Pazar juče, kazao je da se od sinoć, a još više od jutros vidi da se situacija u Novom Pazaru polako stabilizuje i ide na bolje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading