NIS-ova donacija pijaće vode stigla u Ivanjicu i Blace

Autor:

Vesti

03.07.2020

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donacija NIS-a u vidu pijaće vode "Jazak", koju ova kompanija proizvodi, stigla je u Ivanjicu i u Blace. NIS je donirao više od 33 hiljade litara pijaće vode ovim dvema opštinama, čiji su žitelji danima bez vode za piće.

Foto: NIS

Milan Ćurčić, predsednik opštine Blace, zahvalio se kompaniji NIS na donaciji i istakao veliki značaj za opštinu i njene stanovnike.

- Ljudi dobre volje iz kompanije NIS čuli su sa kakvim se problemima susrećemo od posledica poplave i odmah su nam donirali pijaću vodu.  U pitanju je 17 tona pijaće vode koja nam je  vrlo značajna u ovom teškom trenutku za našu opštinu i njene meštane. Krizni štab će ovu pijaću vodu danas rasporediti  ustanovama kao što je Dom zdravlja, starački dom, dom za ometene u razvoju i vrtiće - istakao je Ćurčić.

Voda koja je jutros rano isporučena u Ivanjici tokom dana biće distribuirana žiteljima, kaže zamenik predsednika opštine Momčilo Mitrović.

Foto: NIS

- Iako je sinoć uspostavljeno snabdevanje sa gradskog vodovoda, reč je o tehničkoj vodi tako da nam je ova donacija od ogromnog značaja. Već smo organizovali isporuku meštanima a kompaniji NIS se zahvaljujemo što nam je pomogla u izuzetno teškom trenutku za sve - istakao je Mitrović. 

U akciju doniranja vode za piće "Jazak" aktivno su uključeni i volonteri NIS-a u okviru "Kluba volontera", čime se nastavljaju humanitarne akcije kompanije NIS i njenih zaposlenih, u cilju podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading