Još pet žrtava korone u Novom Pazaru: Zdravstveni radnici preumorni, iz bolnice mole za strpljenje i spuštanje tenzija

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.07.2020

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Do preseka u 10.00 časova, u poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je još pet osoba od posledica izazvanih koronavirusom, a trenutno je na respiratoru jedan pacijent", saopštio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Ðerlek.

RepublikaFoto: Tanjug/I. LIČINA
Foto: Ilustracija

U bolnici u Novom Pazaru je hospitalizovano 205 pacijenata pozitivnih na koronavirus, a u toj zdravstvenoj ustanovi leče se i pacijenti iz Sjenice, pa je tako, prema rečima Ðerleka, ta bolnica postala regionalna.

- Zdravstveni radnici su nam preumorni, ali imamo i brojnu rodbinu pacijenata koja je stalno prisutna. Molim sve za strpljenje i spuštanje tenzija - kazao je Ðerlek i najavio da će u bolnicu u Pazar danas stići još 10 respiratora.

Takođe, Ðerlek je najavio i da će u toku dana biti montirana vojna bolnica sa 150 ležajeva, sa kojom će doći 25 vojnih lekara i 15 tehničara.

- Osnovaćemo i dva šatora ispred infektivnog za trijažu sa šest doktora. Mislim i ubeđen sam da možemo da budemo mirniji u odnosu na prethodni period - poručio je Ðerlek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading