UKLJUČEN NARANDŽASTI METEOALARM: Sručiće se velika količina kiše za kratko vreme, a očekuje se i GRAD!

Autor: Republika

Vesti

03.07.2020

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje u kojem se navodi da se u popodnevnim satima očekuju obilne padavine u kratkom vremenskom periodu.

RepublikaFoto: printscreen/hidmet.gov.rs/pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se navodi u upozorenju, lokalno se očekuje od 20 do 40 milimetara kiše po kvadratnom metru, a moguća je i pojava grada, kao i olujni vetar!

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs
Upozorenje RHMZ-a

Osim toga, upravo zbog nepogoda koje se očekuju, RHMZ je aktivirao i narandžasti meteoalarm za teritoriju cele zemlje, što podrazumeva da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs
Uključen narandžasti meteoalarm u celoj Srbiji

Vremenske prilike utiču negativno i na stanje organizma, pe treba biti posebno obazriv, a ne idu na ruku ni hroničnim bolesnicima.

Oprez srčanim bolesnicima i pojačana koncentracija u saobraćaju

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Kod osetlјivih osoba su mogući nesanica i razdražlјivost. Pojačana koncentracija se preporučuje u saobraćaju.

Prema najnovijim podacima, kvalitet vazduha u Beogradu je srednje zagađen, tačnije indeks zagađenosti je u ovom trenutku 70.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading