Zlatibor Lončar: KBC Zemun postaje infektivna, VMA i KCS postaju urgentni, Banjica će primati civile

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

02.07.2020

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj zaraženih virusom korona je veliki, te se zbog toga kliničko-bolnički centri Zvezdara i Zemun potpuno vraćaju u kovid sistem, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

RepublikaFoto: youtube.com/ Tanjug News Agency official
Zlatibor Lončar

Lončar je, na današnjem sastanku sa direktorima kovid bolnica, naveo da će za vikend kompletna Zemunska bolnica biti pretvorena u kovid bolnicu, kao i da će tu biti prijemno-trijažna služba koja će imati infektologa.

- Celu Zemunsku bolnicu pretvaramo u infektivnu kliniku - naveo je Lončar.


On je rekao i da se za vikend prazni i Institut za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" kako bi od sledeće nedelje bila na raspolganju za prijem kovid pacijenata.
RepublikaFoto: youtube.com/kbczemunbg
KBC Zemun

Lončar je naveo i da su kapaciteti KBC "Dr Dragiša Mišović" popunjeni 90 odsto, a na Infektivnoj klinici KCS 95 odsto, te da će danas pacijente kojima je potrebno bolničko lečenje primati KBC "Zvezdara" i "Bežanijska kosa".


Ukoliko bude potrebe, kako je rekao, bolnice u Smederevu, Smederevskoj Palanci, Požarevcu i Aranđelovcu biće bolnice za smeštaj kovd pozitinih pacijenata.

Hitne pacijente i pacijente sa malignim oboljenjima primiće KCS i VMA, dodao je Lončar.

Kako je rekao, Opšta bolnica u Pančevu neće biti u kovid sistemu i tamo će biti prebačeni pacijenti iz KBC Zvezdara i Zemun.
RepublikaFoto: youtube.com/TVStudioB
KBC Zvezdara

Ministar je naglasio da je dao nalog svim direktorima bolnica u kojima su smešteni kovid pacijenti da transparentno obaveštavaju javnost o broju ležećih pacijenata, pacijenata na respiratorima, koliko je bilo smrtnih slučajeva.

- Dobili su nalog Niš, Kragujevac, Novi Sad i drugi da između 12 i 13 sati izađu u susret medijima i saopšte im sve podatke koji ih zanimaju. Nemamo vremena da se bavimo dezinformacijama - zaključio je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading