Danas se ponavlja glasanje na 234 biračka mesta, a evo šta se dešava ako ne ponesete masku!

Autor:

Vesti

01.07.2020

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na 234 biračka mesta širom Srbije danas će biti ponovljeno glasanje, a pravo glasa imaće 203.012 birača, a ukoliko niste poneli zaštitnu masku, dobićete je na biračkom mestu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Glasanje će biti ponovljeno na pojedinim biračkim mestima u nekoliko beogradskih opština - Vračaru, Zemunu, Novom Beogradu, Obrenovcu, Rakovici, Čukarici, kao i u Subotici, Novom Sadu, Bačkoj Topoli, Zrenjaninu, Sečnju, Alibunaru, Beloj Crkvi, Vršcu, Požarevcu, Beočinu, Inđiji, Loznici, Šapcu, Ljuboviji, Valjevu...

Kako je ranije saopštio RIK, štampaće se ukupno 204.027 glasačkih lističa za 203.012 birača, što je konačan broj uz obaveznu rezervu od 0,5 odsto.


Od 21 liste koje su se prijavile za izbore, mandate su do sada osvojile koalicije oko SNS i SPS i lista SPAS Aleksandra Šapića, kao i četiri manjinske partije.

Centar za praćenje izbora: Sva biračka mesta otvorena na vreme

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Centar za praćenje izbora i izbornih procedura posmatra izborni proces na ponovljenim biračkim mestima u Beogradu, danas. Pravo glasa na beogradskim biračkim mestima ima 23 375 birača.

Posmatrači Centra konstatuju da su sva biračka mesta otvorena na vreme i da im je omogućen pristup biračkim mestima.

U toku dana izveštavaćemo javnost o izlaznosti (na osnovu podataka naših posmatrača) i eventualnim nepravilnostima na svim biračkim mestima na kojima se ponavljaju parlamentarni izbori u gradu Beogradu.

Koalicija za kraljevinu Srbiju dobila je podršku 83.237 glasača - 2,63 odsto, i time je najbiliža cenzusu, a posle njih slede Suverenisti sa 2,32 odsto glasova i Metla 2020 sa 2,25.


U AP Vojvodini glasaće se ponovo na 23 biračka mesta.

Kada je reč o Šapcu, Upravni sud je nedavno objavio da je doneo odluku po kojoj će izbori u Šapcu biti ponovljeni na 27 biračkih mesta, međutim, Gradska izborna komisija, kako su naveli iz gradskog odbora SNS, nije raspisala ponovne izbore za odbornike Skupštine grada.

Naprednjaci iz Šapca podsećaju da je GIK dužan da preduzme izbornu radnju odnosno da raspiše ponovne izbore na biračkim mestima na kojima se glasanje ponavlja u skladu sa odlukom Upravnog suda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milos

01.07.2020 07:59

Ko izadje na izbore dobice besplatnu masku.