Majke, pričajte deci o srpskim herojima: Posthumno odlikovan dr Miodrag Lazić!

Autor: rts.rs, Republika

Vesti

28.06.2020

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U porti Saborne crkve u Nišu održana je Vidovdanska akademija. Prilika da se iznova podsetimo na junaštvo predaka, ali i da se oda priznanje junacima našeg doba. Jedan od najvećih je posthumno odlikovan ratni hirurg, direktor Urgentnog centra u Nišu, doktor Miodrag Lazić.

Foto: youtube.com/BN TV
Miodrag Lazić

Ove godine, najviše priznanje niške eparhije orden Svetog Romana postuhmno je dodeljen čuvenom hirurgu dr Miodragu Laziću koji je preminuo od koronavirusa. Orden je primila njegova ćerka.

- Majke, pričajte deci o srpskim herojima, Srbi gde god da ste ne dajte svoje svetinje, čuvajte svoje heroje od zaborava - rekla je Nina Vujošević, ćerka dr Miodraga Lazića.

Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda, kako je sam sebe nazivao, otišao je 1991. kao dobrovoljac u Republiku Srpsku Krajinu. Ne štedeći se, uvek na prvoj liniji fronta u borbi za svaki život. A njegovi Krajišnici nisu to zaboravili.

Sve vesti o koronavirusu pročitajte ovde.

- Zato smo ti došli s one strane Drine, tamo gde su nekad padale granate, da ti donesemo ljubav otadžbine i u svakom srcu uspomenu na te - kaže Goran Kačar iz Istocnog Sarajeva.

Kapetan Miodrag Gajić je rekao da su došli sa svih strana Republike Srpske da daju makar mali doprinos tom čoveku, tom velikanu.

RepublikaFoto: youtube.com/ Marko Burazor
Odali mu počast uz Marš na Drinu

U prepunoj porti Saborne crkve, uz Marš na Drinu kao što je i želeo, dr Lazi su odali počast oni koji, zbog vanrednog stanja, nisu mogli da urade onda kad je izgubio svoju poslednju bitku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading