ISPOVEST JEDNOG OD PRVIH PACIJENATA U KBC "BEŽANIJSKA KOSA": Kad je spala temperatura, počeo sam da se gušim i gubim dah

Autor:

Vesti

25.06.2020

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Radosavljević (32), fizički aktivan i bez bilo kakvih ranijih zdravstvenih tegoba, nije slutio da će završiti u bolnici nakon temperature koja je trajala samo dva dana. Uzrok svemu tome bio je pozitivan na koronavirus. Iz bolničke sobe u KBC "Bežanijska kosa", kao jedan od prvih pacijenata u novoj KOVID bolnici, on za Srpski telegraf govori o tome kako je jedna naizgled obična temperatura bila signal za veliku opasnost.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Teški dani: Miloš Radosavljević

- Meni je 15. juna skočila temperatura, koja je dostigla 39,2 stepena. Tada nisam imao nikakve druge simptome korone, nakon dva dana je prestala temperatura, u lečenje su mi uključili hemomicin i tretirali su to kao upalu grla. Dok sam imao temperaturu, osećao sam samo malaksalost, ali nakon što je ona spala, pojavili su se drugi, neprijatniji simptomi: kašalj i grebanje u grlu su na kraju doveli do konstantnih gušenja - navodi Radosavljević.

Za pet dana njemu se stanje znatno pogoršalo i fizički se sve lošije osećao. Kada je 19. juna počeo da se bori za dah, pozvao je Hitnu pomoć, koja ga je odvezla na Infektivnu kliniku.

- Tamo su mi uzeli bris, ali ono što je bilo čudno za moje zdravstveno stanje jeste što nisam imao nikakvih tragova na plućima. I dalje sam se osećao loše, gušenja nisu prestajala. A nakon tog vikenda sam dobio potvrdu da sam pozitivan na koronavirus - priča naš sagovornik.

Radosavljević navodi da je u njegovu terapiju uključen hlorokin, koji je prvo dobijao infuzijom, a potom u tabletama, kao i lek koji sprečava zgrušavanje krvi. Sada, kada mu je malo bolje, i dalje teško govori od kašlja, a u bolnici bi trebalo da leži još sedam dana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading