RHMZ upozorava da će da lije kao iz kabla: U nekim delovima Srbije se očekuje ogromna količina kiše, vodostaji reka rastu!

Autor: Tanjug

Vesti

23.06.2020

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod ponovio je upozorenje da će i danas iznad većeg dela Srbije lokalno biti velika količina padavina, 40 i više litara po kvadratnom metru za 24 časa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U Srbiji će biti pretežno oblačno i sveže, mestimično sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama. Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistocni. Jutarnja temperatura od 13 do 16, najviša dnevna od 20 do 23 C.

U Beogradu pretežno oblačno i sveže sa kišom, u pojedinim delovima grada sa pljuskovima i grmljavinom uz obilnije padavine. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura oko 16, najviša dnevna oko 22 C.


U utorak posle podne u severnim, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima očekuje se slabljenje i prestanak padavina.

Vodostaji reka rastu do upozoravajućih nivoa

RHMZ navodi da bi vodostaj Tamiša kod h.s. Jaša Tomić nakon porasta od danas trebalo da stagnira i kretaće se iznad vanredne odbrane.

Na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama Skrapežom Ðetinjom, Moravicom i Bjelicom, kao i na gornjem toku Zapadne Morave i dans će vodostaj biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa.

Od srede pretežno sunčano i toplije, u pojedinim danima uglavnom u planinskim predelima moguća pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading