Neka je večna slava herojima: Dačić i Lavrov položili vence na Groblju oslobodilaca Beograda

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

18.06.2020

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministri spoljnih poslova Rusije i Srbije, Sergej Lavrov i Ivica Dačić, položili su danas popodne vence na Groblju oslobodilaca Beograda 1944. godine, kao i na Spomenik crvenoarmejcu.

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova
Sergej Lavrov i Ivica Dačić

Dvojica ministara su, nakon što su intonirane himne Rusije i Srbije, položili vence, a potom se i upisali u knjigu Spomen-groblja oslobodilaca Beograda.

- Neka je večna slava oslobodiocima Beograda. Predano ćemo čuvati od zaborava istinu o Drugom svetskom ratu i antifašističke tradicije - napisao je ruski šef diplomatije u spomen-knjizi.


Dačić je naveo da je herojskom borbom srpskog naroda i "nepobedivih boraca Crvene armije", izvojevana pobeda nad fašizmom i oslobođen Beograd i naša zemlja.

- Uvek ćemo se odupirati pokušajima menjanja istorije, čemu smo danas, nažalost, svedoci, i zajedno sa našom ruskom braćom čuvati sećanje na ta slavna vremena - napisao je Dačić.

Lavrov od jutros boravi u jednodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading