Nova fiskulturna sala u OŠ "Dositej Obradović" na Umci

Autor:

Vesti

13.06.2020

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Osnovna škola "Dositej Obradović" na Umci dobila je novu fiskulturnu salu, na koju su stanovnici tog naselja čekali 40 godina, kako bi njihova deca imala nastavu fizičkog vaspitanja u toj osmoletki", izjavio je danas, prilikom posete školi, zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić

- U poslednjh nekoliko decenija promenilo se nekoliko ljudi na čelu opštine, od toga su trojica bili sa Umke i niko nikada nije uspeo da završi fiskulturnu salu. Mi smo ovo obećali pre četiri godine i zahvaljujući dobroj saradnji koju smo imali sa Mesnom zajednicom i sa opštinom Čukarica, rešili brojne probleme pravne prirode - istakao je Vesić.

Novoizgrađena sala ima 1.500 kvadrata, a osim sale, škola je dobila i dva nova kabineta za odvijanje nastave tehničkog obrazovanja.

Urađen je i deo fasade, a investicija je vredna okko 800.000 evra.

Vesić je dodao da se u dograđenoj zgradi nalaze i kompletno uređene svlačionice sa tuševima.

On je naveo da je sala pasarelom povezana sa zgradom škole, a posebna pažnja posvećena je učenicima sa invaliditetom, za koje je izgrađen i toalet, a kretanje im je olakšano izgradnjom pristupne rampe i hidrauličnog lifta.

- Konačno su građani ovog čukaričkog naselja dobili ono što su čekali, a mi smo pokazali da svaki deo grada menjamo i da svi dobijaju nešto što je njima važno. Naravno, postoje još desetina problema, ali ako ovako rešavamo jedno po jedno, jednoga dana neće biti velikih problema - rekao on.

Vesić je primetio i da je škola "Dositej Obradović" uređenija nego mnoge u centru grada.

Predsenik opštine Čukarica Srđan Kolarić je rekao da su građani Umke imali i problem raseljavanja sa klizišta, ali da je i to u procesu rešavanja.

Kako je naveo, doneto je rešenje o eksproprijaciji zemljišta i uskoro će se pokrenuti isplata svih vlasnika koji imaju kuće na tom zemljištu.

- Tada ćemo dobiti mesto kao zelenu oazu, na kojoj više neće moći da se gradi ništa - istakao je Kolarić i dodao da je u planu da se fiskulturna sala izgradi i u Ostružnici.

Direktor škole "Dositej Obradović" Dragan Mišić rekao je da su mališani ranije trenirali u učionicama, ali da je sada kraj tim problemima, jer će nova fiskulturna sala doprineti boljoj nastavi fizičkog vaspitanja.

- Umka ima dobru i talentovanu decu, koja su postizala izvanredne rezultate, a sada mislim da će biti još bolji. Zahvalan sam svima, a mi ćemo svojim radom da opravdamo što su baš ovde uložena sredstva - rekao je Mišić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading