Savići primili poziv od premijerke! Evo šta je Brnabićeva rekla roditeljima kojima je oduzeta usvojena devojčica

Autor: Kurir, Republika

Vesti

13.06.2020

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Javila nam se premijerka Ana Brnabić i pitala nas o svemu što nam se desilo prethodnih dana", kaže Borisav Savić, otac devojčice koje je pre pet dana vraćena u hraniteljsku porodicu, pošto je kod Savića provela prethodnih osam meseci.

RepublikaFoto: TV Prva/printskrin
Savićima oduzeto dete zbog birokratije

Prema njegovim rečima, premijerka je pitala o čemu se konkretno radi u našem slučaju.

- Objasnio sam joj našu stranu priče. Pažljivo je saslušala, a onda rekla da će sačekati izveštaj zaštitnika građana Zorana Pašalića. Rekla nam je da za sve moguće kasnije informacije možemo da joj se obratimo ako nam budu trebale. Takođe, navela je da ona ne može lično da pomogne, jer nema ingerencije za to, ali sam imao utisak da je bila puna empatije. Razumela je problem - opisao je Savić taj važan razgovor.

Podsetimo, porodica je ostala bez devojčice, ča jije usvojenje je dobila polovinom maja rešenje Centra za socijalni rad jer je neko napravio propust tokom odlučivanja da se dete dodeli njima. Naime, niko nije uočio da je majka starija od devojčice satarije od devojčice više od 45 godina, dok procedura nalaže ne veću razliku u godinama između usvojitelja i usvojenika od 45. 

U međuvremenu, smenjena je direktorka Centra za socijalni rad u Subotici, a porodica je juče bila na sastanku u Ministarstvu za rad, ali i kod zaštitnika građana Zorana Pašalića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srba

14.06.2020 11:52

Napravili ste grešku. Ko je napravio grešku da bude kažnjen ali dete nije trebalo po hitnom postupku da bude "oteto" od usvojitelja. Tako se ne postupa ni sa stokom.