Danas se završava isplata 100 €, a ako ne znate koju ste banku štiklirali postoji jednostavno rešenje za to!

Autor:

Vesti

08.06.2020

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplata novčane pomoći države u visini od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti završava se dana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema podacima Ministarstva finansija, jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra na svoje račune dobilo je do sada oko 6,2 miliona građana.

Vlada Srbije usvojila je 24. aprila uredbu o isplati 100 evra svim punoletnim državljanima naše zemlje sa prebivalištem u Srbiji i važećom ličnom kartom.

Šta ako ne znate koju banku ste štiklirali?

Zbog velikog broja građana koji ne znaju koju su banku odabrali prilikom prijave za novčanu ponmoć od 100 evra, Ministarstvo finansija dodalo je novu opciju na portalu idp.trezor .gov.rs.

Za sve one kojima je u statusu napisano da je uplata izvršena, a oni ne znaju gde, odnosno u kojoj banci, rešenje postoji.

Prvo je isplata ove novčane pomoći počela automatski za oko 1,7 miliona penzionera 15. maja, za oko 160.000 korisnika novčano-socijalne pomoći 21. maja, a 25. maja isplata je krenula za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta Uprave za trezor.

Krajnji rok za prijavu bio je 5. jun, a onima koji su se prijavili poslednjeg dana novac će biti isplaćen na račune banaka do sutra.

Iznos od 100 evra deo je paketa pomoći države građanima i privredi u ukupnom iznosu od 5,1 milijardu evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading