Karavanom elektro automobila CarGo i Agencija za zaštitu životne sredine obeležili Svetski dan zaštite životne sredine - Vučić i Radović: Zajedno za zeleniji i zdraviji Beograd i Srbiju

Autor:

Vesti

05.06.2020

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje gradjana CarGo, kompanija CarGo Technologies i Agencija za zaštitu životne sredine zajedno su obeležili Svetski dan zaštite životne sredine i poručili da je neophodan zajednički rad privatnog, javnog i civilnog sektora kako bi se smanjila emisija štetnih gasova i očuvala životna sredina.

RepublikaFoto: Andrej Nihil/CarGo

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić istakao je da se kroz ovakve zajedničke akcije pokazuje kako privatni i javni sektor mogu zajedno da rade kada teže istom cilju, a to su u ovom slučaju zdraviji i zeleniji Beograd i Srbija.

- Veoma smo ponosni jer je prepoznato da CarGo usluga utiče na smanjenje emisije štetnih gasova, čime se smanjuje i zagađenje životne sredine. Pre par godina smo govorili o velikom snu da predvodimo borbu za smanjenje zagađenja i emisije štetnih gasova, a danas sa ponosom mogu da kažem da idemo korak dalje - rekao je Vučić na konferenciji ispred Muzeja savremene umetnosti.

On je naglasio da u saradnji sa kompanijom CarGo technologies imaju cilj da CarGo flotu do 2023. godine čine isključivo hibridni i električni automobili i da se zato kontinuirano ulaže u tom pravcu.

- Svi zajedno moramo da radimo na čistijem vazduhu. Nije dovoljno da samo jednom godišnje obeležimo Svetski dan zaštite životne sredine i da sutra nastavimo sa starim, lošim navikama. Moramo pre svega svojim primerom da pokažemo kako kompanije, udruženja i pojedinci mogu da daju svoj doprinos da svi živimo u čistijoj i zdravijoj sredini - izjavio je Vučić.

Vučić je podsetio da se pregovara sa kompanijom koja je lider u izgradnji elektro punjača u jugoistočnoj Evropi, a kako bi se obezbedila neophodna infrastruktura elektro punjača.

Prepoznatljivi CarGo električni i hibridni automobili prošli su trasom od Agencije do Ušća kako bi pokazali kako ovi automobili utiču na smanjenje emisije štetnih gasova.

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović je rekao da CarGo karavanom električnih automobila žele da ukažu na uticaj koji saobraćaj ima na kvalitet vazduha u velikim gradovima, posebno metropolama, kakav je Beograd.

- Karavan električnih automobila organizujemo u skladu sa izazovima sa kojima se Srbija trenutno suočava na polju ekologije. U karavanu učestvuju kompanija CarGo sa svojim električnim i hribridnim automobilima, ali i motori na električni pogon, trotineti, skuteri. Na ovaj način promovisaćemo značaj ovih vozila koji ne narušavaju našu životnu sredinu i doprinosi smanjenju emisije izduvnih gasova - rekao je Radović.

On je dodao da se ovaj karavan uklapa i u ovogodišnju parolu Svetskog dana zaštite životne sredine "Vreme je za prirodu".

CarGo flotu čine hibridni i električni automobili, među kojima i jaguari I-Pace, koji je proglašen za automobil godine 2019.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading