Dačić na predizbornom skupu na Zvezdari: Svaki funkcioner koji se odvoji od svog naroda, neće biti više na funckiji u SPS!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

02.06.2020

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koalicija Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija održala je danas predizborni skup na Zvezdari u Beogradu, a predsednik SPS Ivica Dačić rekao je da je njihov program patriotizam i da se zasniva na tome da slušaju šta narod misli.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić

Dačić je poručio funkcionerima SPS i Jedinstvene Srbije da budu sa svojim narodom.

- Dok ste sa svojim narodom imaćete i vezu sa životom u Srbiji. Svaki funkcioner koji se odvoji od svog naroda, neće biti više na funckiji u SPS ili u Jedinstvenoj Srbiji - istakao je Dačić.

Dačić je kazao da je današnji skup zbog situacije izazvane epidemijom koronavirusa prva predizborna radnja koju preduzimaju nakon vanrednog stanja ističući da bez obzira na sve to spremno dočekuju izbore koji će se održati 21. juna.

Naveo je da su zdravstveni radnici koji su i njihovi članovi, dali veliki doprinos u borbi protiv virusa i zaštiti građana i države.

- Puno mi je srce uvek bilo kada su iz kriznog štaba govorili da je način na koji se Srbija branila od korone na neki način i zaostavština sistema javnog zdravlja ili kako Vladimir Ðukić direktor KBC ''Dragiša Mišović'' voli da kaže narodnog zdravlja koji je napravljen još u socijalističkom sistemu - kazao je Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Branko Ružić

Dačić je rekao da SPS pripada strankama kojima nije potrebno da imaju dugu kampanju jer kako ističe sve što su radili je bilo od životnog značaja za državu i narod svih ovih godina.

Istorija SPS je bila i istorija države, kazao je Dačić dodajući da su kroz sve teškoće i probleme prošli zajedno sa svojim narodom.

Kazao je da je SPS ponosan na svoje tekovine iz vremena socijalizma - besplatno školovanje, besplatna zdravtsvena zaštita, socijalna pravda, način raspodele društvenog bogatstva, protiv terora kapitalizma u odnosu na radničku klasu.

- Država ne može da opstane bez javnog sektora, bez najvažnijih sektora koji su u državnim rukama, vezano i za energetiku, ali i za zdravtsvenu zaštitu, obrazovanje... - naveo je lider SPS-a.

Kada je u pitanju nacionalno pitanje SPS se, kako kaže Dačić, zalaže za zaštitu nacionalnog i državnog interesa pre svega.

Navodi da je njihov cilj ulazak u EU, ali to može i treba samo uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa Srbije.

Dačić je istakao da će se nastaviti sa odbranom teritojilanog integriteta i dalje i da će se i dalje boriti protiv učlanjenja samoproglašenog Kosova u međunarodne organizacije, kao i da ćer nastaviti politiku povlačenja priznanja.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić

Kada je u pitanju naš narod koji živi u regionu, Dačić ističe da Srbija čvrsto stoji iza interesa srpskog naroda i u Republici Srpskoj, odnosno BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, gde je danas naš narod ugrožen, kao i SPC kojoj se preti otimanjem manastira i svetinja.

Navodeći da su ovoga puta prvi predizborni skup organizovali u Beogradu, Dačić je kazao da je SPS uvek na kraju imala takve skupove u prestonici Srbije, odnosno da je kampanje započinjala u drugim delovima zemlje.

- Sada smo počeli ovde zato što hoćemo i u Beogradu da imamo najbolji rezultat. Mi se ne plašimo izazova, ali nema tog izazova koji bi nas skrenuo sa politike koju vodimo, a to je da imamo jasan i odlučan stav. Samo svojim čvrstim stavom možemo da branimo Srbiju - zaključio je lider SPS, zahvalio svima koji su po lošem vremenu došli na skup i u šali prokomentarisao da je bolje da pokisnu na početku, nego na kraju.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kazao je da su oni prva koalicija koja je započela kampanju mitingom i dodao da se zalažu da se gradi pravi rad i da se deca rađaju.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Dragan Marković Palma

- Upravo se nalazimo u Beogradu koji se stvarno gradio poslednjih godina. Naša koalicija u Beogradu je već drugi mandat. I mi imamo učešća u svemu što se gradilo u ovom gradu - kazao je Marković.

Dodao je da njihova koalicija nije interesna, kao i da hoće da pomogne narodu.

- U našoj koaliciji su i seljaci i gospoda, i privrednici i penzioneri i sportisti i sportske legende i oni koji su mnogo života spasili - najbolji specijalisti u Beogradu su upravo lekari sa naše liste - kazao je Marković.

Nikola Nikodijević je pozdravio sve koji su se okupili na prvom skupu posle ukidanja vanrednog stanja i naveo da nije slučajno što su na Zvezdari, a s obzirom da su tu godinama unazad imali veliku podršku i ostvarivali sjajne rezultate.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ
Nikola Nikodijević

Kako je kazao, zajedno sa partnerima na opštini Zvezdara je 200 miliona uloženo u to da najmlađi idu u predškolsko, napravljeni su novi vrtići, a posle više decenija je desetine objekata za hiljade najmlađih Zvezdaraca obnovljeno.

U prethodne četiri godine, na Zvezdari je uloženo više od 400 miliona u osnovne škole, kazao je Nikodijević i dodao da je posle 60 godina početa rekonstrukcija škole "1.300 kaplara".

Dodao je i da su velika sredstva uložena na Zvezdari u obnovu Doma zdravlja i zdravtsvenih stanica dodajući da se ispravnost te politike najbolje videla za vreme vanrednog stanja kada je naš zdravstveni sistem odneo pobedu nad pošasti virusa korona.

Skupu, koji nije omeo ni pljusak, prisustvovalo je hiljadu ljudi, što je i najviše koliko je moguće usled propisanih mera u borbi protiv širenja virusa korona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading