Ako bude drugog talasa, hoće li biti vanrednog stanja?! Članovi Kriznog štaba danas su odgovorili na ovo pitanje

Autor: Tanjug

Vesti

29.05.2020

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će biti drugog talasa korona virusa u Srbiji? Kako će on izgledati? Ovo su bile glavne teme u okviru panela “U susret drugom talasu” na kojem su glavnu reč vodili članovi Kriznog štaba.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Članovi Kriznog štaba za borbu protiv korone

- Ako nam se i sledeće godine pojavi Kovid-19, to više neće biti čak ni epidemija, biće nešto što se očekuje - objasnila je dr Darija Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da se ne očekuje ništa fatalno, neki veći talas. Dodala je da se zna kako ga suzbiti i da će se širiti “koliko mu dozvolimo”.

- Sad radimo i većim intenzitetom nego za vreme vanrednog stanja, ali smo manje u medijima - rekla je Kisić Tepavčević.

Dr Predrag Kon je rekao da je u proteklom periodu bilo važno proglašenje vanrednog stanja, da je zadovoljan što je došlo do zatvaranja škola jer bismo, da to nije urađeno, imali veći kolektivni imunitet, ali bi i rizik za stare bio znatno veći.

- Ako bude drugog talasa, bićemo spremni i za njega - kazao je Kon dodajući da pre očekuje “talaščić”, te da ne misli da će biti ponovnog uvođenja vanrednog stanja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading